Foto:

IntermeZZo start seizoen met oldtimertocht, barbecue en Kidsfestival

Zwolle- Na de zomervakanties organiseert IntermeZZo, het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten en kinderen, drie bijzondere activiteiten. Eén voor volwassenen, één voor alle basisschoolkinderen en één speciaal voor mannen. Doel is ontmoeten, herkennen en ontspannen. Voor alle activiteiten is er ruimte om deel te nemen.

Bij IntermeZZo, vlak bij Isala, aan de Dokter van Thienenweg, kunnen mensen die in hun leven met kanker geconfronteerd worden, terecht voor ondersteuning. Het gaat om zowel de patiënt zelf als diens naasten, ouders en kinderen uit Zwolle en de wijde regio.

Volwassenen

Op zaterdag 31 augustus van is er een oldtimertoertocht. Een hele dag uit, die deelnemers ontspanning biedt en ervoor zorgt dat de ziekte even op de achtergrond raakt. Dertig oldtimers met privéchauffeur staat om 10.00 uur klaar om met de gasten op pad te gaan. De auto's maken een toer door de regio, met een stop bij de zandsculpturen in Garderen. Er wordt onderweg een lunch verzorgd, gastvrouwen en -heren van IntermeZZo begeleiden de rit en bij start en aankomst is er een fijne ontvangst bij IntermeZZo. De toertocht is bedoeld voor volwassenen, zowel voor de patiënt die kanker heeft/had als diens partner of gezinsleden.

Mannen

Speciaal voor mannen is er donderdag 5 september is er van 18.00 tot 21.00 uur een barbecue met bierproeverij. Mannen ervaren kanker in het dagelijks leven anders dan vrouwen. Zowel mannen die zelf kanker hebben (gehad) als mannen van wie de partner kanker heeft. Daarom heeft IntermeZZo een speciaal mannenprogramma ontwikkeld. Voor mannen en door mannen. Drie gastheren, Stephan, Sander en Salo ontvangen en begeleiden. De barbecue avond is een goede gelegenheid om met hen kennis te maken en anderen in een soortgelijke situatie te ontmoeten.

Kinderen

KindermeZZo start woensdag 11 september met het nieuwe seizoen met een openbaar Kidsfestival. Samen met eindexamenleerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap worden er sportieve, creatieve leuke activiteiten georganiseerd.

Van 14.30 tot 16.30 uur is er van alles te beleven in de tuin en de locatie van KindermeZZo. Nadrukkelijk is het Kidsfestival bedoeld voor alle kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen kunnen zo kennismaken met KindermeZZo, bedoeld voor leeftijdgenoten die opgroeien in een gezin waar kanker speelt. Wanneer een van de ouders kanker heeft, is de impact op het gezin groot. Ook vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten merken dit. KindermeZZo biedt een veilige en vertrouwde plek aan kinderen van een zieke ouder met pedagogisch geschoolde vrijwilligers die hen begeleiden.

Voor alle activiteiten geldt: aanmelden bij Nazorgcentrum IntermeZZo, 038 - 424 6088 op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur.

IntermeZZo is het nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun naasten. Doel is, aanvullend op het medische traject, mensen te ondersteunen de regie op hun leven te (her)pakken. IntermeZZo biedt ondersteuning met: informatie & voorlichting, workshops & cursussen, ontspannende activiteiten en een luisterend oor. IntermeZZo is gevestigd in een ruime, harmonieuze locatie met een prachtige tuin, op loopafstand van het ziekenhuis. Er is een nauwe samenwerking met Isala Oncologisch centrum.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden