Foto:

Bedrijvenbezoek voor vrouwen

Zwolle - Vrouwenplatform Carree houdt donderdag 29 augustus een bustoer langs technische bedrijven in de regio Zwolle.

De toer is de afsluiting van een serie bijeenkomsten die Carree in opdracht van de provincie Overijssel heeft georganiseerd om vrouwen te interesseren voor het werken in de techniek of ICT. Vrouwen die interesse hebben in een baan in techniek of ICT kunnen mee, ongeacht opleidingsniveau of leeftijd. Ook coaches, HR-medewerkers, re-integratiebureaus, werkconsulenten, wijkteams, welzijnsorganisaties of anderszins begeleiders.

Vrouwenplatform Carree zet zich met het project Eigen Kracht Werkt in om vrouwen bewust te maken van de kansen op werk in techniek en ICT. Daarnaast wil Carree bedrijven bewust maken van het arbeidspotentieel bij vrouwen.

Techniekberoepen bestrijken een enorm breed veld, op alle niveaus. Techniek - zo is de gedachte van veel vrouwen - is fysiek zwaar werk. Maar door de digitalisering en robotisering zijn steeds meer banen in de techniek en ICT. Er is een grote diversiteit aan technische beroepen bij verschillende werkgevers. In de toekomst zal deze vraag alleen maar toenemen. Werken in deze branche geeft dan ook veel kansen en carrièreperspectief.

Het programma (onder voorbehoud), opstappen om 8.30 op busstation Zwolle, daarna begint om 8.45 uur de rondrit met presentaties en rondleidingen bij onder andere Enexis, Wehkamp, OTIB, Keolis. De toer is inclusief lunch, om 15.00 is het gezelschap weer terug bij station Zwolle

Aanmelden via http://vrouwenplatformcarree.nl/evenement/eigen-kracht-werkt-bustour-bedrijvenbezoek-regio-zwolle/, info (na 12 augustus) via Jojanne Lageveen jlageveen@vpcarree.nl of 06-15258350.

Joop de Haan
Meer berichten