De organisatie van het Het Kattegat Festival zoekt voor zaterdag 24 augustus vrijwillige biertappers.
De organisatie van het Het Kattegat Festival zoekt voor zaterdag 24 augustus vrijwillige biertappers. (Foto: )

ZwolleDoet!: van bier tappen tot helpen in een Hattems museum

ZwolleDOET! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Barhelden

Het Kattegat Festival wordt weer gehouden op zaterdag 24 augustus. Het creatieve en gezellige festival zoekt barhelden die van 18.00 tot 0.00 uur bier willen tappen. Horeca-ervaring is gewenst maar niet verplicht.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Vrijwilliger houtbewerking

50|50 Wood is de houtafdeling van het Workcenter waar deelnemers, begeleid door een vakmeester, duurzaam en authentiek meubilair maken. Op de houtwerkplaats van 50|50 Wood ontwikkellen de deelnemers hun talent en werknemersvaardigheden. Ze helpen mee met het maken van meubels en woonaccessoires, zowel op bestelling als vanuit eigen ontwerp.
Het gaat om een werkervaringsplek voor re-integratie of opleiding.

Meer informatie en reageren: www.zwolledoet.nl/vacatures.

Museummedewerker

Een kunstmuseum in Hattem zoekt een vrijwilliger. Binnen een team van vrijwilligers wordt deze maandelijks ingedeeld voor een dienst op de ochtend of de middag als gastheer of gastvrouw. Hoeveel diensten kan vooraf worden aangegeven. De vrijwilliger werkt samen met de kassier. De gasten worden ontvangen en wegwijs gemaakt in het museum. Voor mensen die dat leuk vinden wordt extra informatie gegeven over de collectie. Af en toe zijn er kleine werkzaamheden als koffie zetten, wat afwas doen. Het museum is gevestigd in een 15e eeuws pand en niet geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Mantelzorgers NAH

Veel mantelzorgers van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) voelen zich er alleen voor staan. Juist omdat mantelzorgers van mensen met NAH weinig steun ervaren vanuit hun netwerk, kunnen zij baat hebben bij gesprekken met lotgenoten. ZwolleDoet! houdt maandag 9 september een lotgenotenbijeenkomst voor hen. Met andere mantelzorgers kunnen ze hun ervaringen en zorgen delen. Ze hoeven zich niet groot te houden en ze kunnen nieuwe sociale contacten aangaan met mensen die begrijpen wat ze meemaken.
Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden