De Zwolse Zomerkermis heeft een gevarieerd aanbod attracties en een omlijstend programma.  (foto: archief Frans Paalman)
De Zwolse Zomerkermis heeft een gevarieerd aanbod attracties en een omlijstend programma. (foto: archief Frans Paalman) (Foto: Frans Paalman)

Spetterende opening Zomerkermis

Zwolle - De Zwolse Zomerkermis duurt dit jaar van vrijdag 9 tot en met zondag 18 augustus. Tien dagen met veel gezelligheid en amusement. De officiële opening is op vrijdag 9 augustus om 15.00 uur op het Rodetorenplein door wethouder William Dogger.

Het programma start om 15.00 uur met een Blobjump onder leiding van Vincent van Leth, bekend als de Vermakelaar. Wethouder William Dogger zal het startsein geven voor de eerste spectaculaire sprong vanaf de brug bij het Rodetorenplein.

Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Nabij de brug bij het Rodetorenplein komt een immens luchtkussen te liggen. Wie daar op gaat liggen,wordt gelanceerd door iemand van de organisatie, die vanaf de brug op datzelfde kussen springt. Het gaat er uiteindelijk om hoe ludiek mogelijk er wordt gesprongen.

Deelnemen kan door in te schrijven via http://blobjump.nl/inschrijven. Er kan een beperkt aantal deelnemers meedoen (maximaal dertig mensen). Er zijn prijzen voor de meest originele sprongen. Meer informatie vindt u op www.blobjump.nl. De voorwaarden voor deelname aan de Blobjump zijn te vinden op www.zwolle.nl/zomerkermis

De Zwolse Zomerkermis is te vinden op het Rodetorenplein, de Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en het Grote Kerkplein.

Op dinsdag 13 augustus van 14.00 tot 16.00 uur wordt er voor de eerste keer een prikkelarme kermis gehouden. Er zijn dan geen lichteffecten en het geluid gaat uit. Zo kunnen mensen met bijvoorbeeld autisme, epilepsie, een lichamelijk en/of geestelijke beperking en ouderen, ook genieten van de kermis.

Net als voorgaande jaren is er zondag 18 augustus een familiedag en op maandag 12 augustus de eurodag.

Ook dit jaar ligt er op een locatie ergens op het kermisterrein een Golden Ticket verstopt. Aanwijzingen waar die ligt, worden via Facebookpagina 'ZwolseZomerkermis' gegeven. Met de Golden Ticket kan men gratis deelnemen aan verschillende kermisattracties.

De kermis kent een gevarieerd aanbod attracties en een mooi omlijstend programma. Voor het kermisnieuws, het omlijstend programma, de attracties, de familiedag en de plattegrond, kan Facebook-pagina ZwolseZomerkermis worden bekeken. De kermis is bedoeld voor jong en oud en dit is ook terug te zien in alle activiteiten die tijdens de kermis plaatsvinden en de diverse attracties die een plek vinden in Zwolle.

Voor meer informatie kunnen bezoekers ook terecht op www.zwolle.nl/zomerkermis. De site wordt regelmatig ge-update.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden