Eerste Zwolse bamboe verkeersborden in Ten Oeverstraat


Gemeente Zwolle doet proef met verkeersborden van bamboe. De eersten zijn geplaatst aan de ten Oeverstraat.
Gemeente Zwolle doet proef met verkeersborden van bamboe. De eersten zijn geplaatst aan de ten Oeverstraat. (Foto Frans Paalman Zwolle)

Eerste Zwolse bamboe verkeersborden in Ten Oeverstraat

Zwolle - De Ten Oeverstraat is de eerste straat in Zwolle met bamboe verkeersborden. Het gaat om een test waarbij gemeente Zwolle wil kijken hoe deze borden in de praktijk werken.

De Ten Oeverstraat is ingericht als fietsstraat. Hierbij is ook éénrichtingsverkeer in de straat ingesteld. Om het éénrichtingsverkeer aan te geven, had de straat een aantal nieuwe verkeersborden nodig. Deze nieuwe borden zijn van bamboe. Met deze test wil gemeente Zwolle de eigenschappen van bamboeborden onderzoeken. Dit gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Gemeente Zwolle staat positief tegenover innovaties, circulariteit en duurzaamheid en werkt daarom graag mee aan de uitvoering van dit verzoek. Bamboe is groen, duurzaam en milieuvriendelijk. Gemeente Zwolle is daarom erg benieuwd naar de levensduur en de kwaliteit van de bamboe borden.

Zwolle is niet de eerste gemeente met verkeersborden van bamboe. Tientallen steden en dorpen vervangen hun aluminium verkeersborden voor klimaatneutrale exemplaren van bamboe. Den Bosch testte ze in 2017 als eerste. Amsterdam telt zo'n 650 bamboe verkeersborden. Ze staan ook in onder andere Amstelveen, Bloemendaal, Coevorden, Rijswijk, Den Haag en Utrecht.

Joop de Haan
Meer berichten