Leerlingen schenken zelfgekweekte zonnebloemen aan zorginstellingen

Zwolle - De kinderen van de Zwolse jeugdtuinen hebben donderdag vijfhonderd zelfgekweekte zonnebloemen afgesneden en aangeboden aan de cliënten van zorginstellingen in de stad.

Een groep van ongeveer 25 kinderen heeft de zelfgekweekte zonnebloemen bezorgd bij Driezorg- en Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle-Zuid en zorg- en servicecentrum het Zonnehuis in Stadshagen. Dit jaar werden voor de zevende keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle.

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen Zwolle-Zuid en Stadshagen. De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In de tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen van 9 tot en met 11 jaar kweken onder begeleiding van vrijwilligers allerlei gewassen. Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen.

Er zijn drie jeugdtuinen in Zwolle: Tuin Stadshagen, aan de Oude Wetering; Tuin Aa-landen/Holtenbroek, aan de Pergolesistraat en Tuin Zwolle-Zuid, aan de Oude Deventerstraatweg

Meer informatie over jeugdtuinen is te vinden op website zwolle.nl/jeugdtuin en de activiteiten in de tuinen zijn te volgen via facebook.com/jeugtuineninzwolle.

Joop de Haan
Meer berichten