Foto:

3D-straatkunst op Het Eiland

Zwolle - Op verschillende plekken in winkelgebied Het Eiland worden bezoekers via een looproute met blauwe voetstappen geleid naar drie straatkunstwerken met een optische illusie. De streetpaintings zijn gemaakt door de artiesten Kerim Musanovic, Frederike Wouters en Melina Berg. De straatkunst is nog te bekijken tot en met zondag 22 september.

De drie de paintings hebben een ander thema. Zo ligt er het midden van de splitsing bij Perry Sport en Bever ligt een zogenoemd sinkhole met een boot die omhoog komt door opspuitend water.

Bij de oude stadsmuur op het plein bij CNCPT store zijn twee juten zakken vol met munten te vinden. Het verhaal gaat dat het klokkenspel van Zwolle aan aartsrivaal Kampen werd verkocht. Kampen betaalde destijds met een berg stuivers, zodat de Zwollenaren hun vingers blauw moesten tellen.

Voor het terras van brasserie Waanders in de Broeren ligt een stapel boeken, waaruit dieren en personages tot leven lijken te komen.
In deze periode loopt er ook een winactie. Bezoekers kunnen een foto maken met #streetart #heteilandzwolle en deze posten op Facebook of Instagram. De winnaar wordt op maandag 23 september bekend gemaakt via de Facebookpagina van Eiland Zwolle.

De kunstwerken zijn mogelijk gemaakt door de afdeling Retailmarketing van Colliers in samenwerking met Stichting World Street Painting, ZwolleFonds en Waanders in de Broeren.

Joop de Haan
Meer berichten