Aan de Groene Bouwhekken voor de gevel van het stadhuis aan het Grote Kerkplein hangen tientallen bloembakken.
Aan de Groene Bouwhekken voor de gevel van het stadhuis aan het Grote Kerkplein hangen tientallen bloembakken. (Foto: )

Plantenbakken in plaats van grimmig hekwerk

Zwolle - De gevel van het stadhuis aan het Grote Kerkplein is afgezet met zogenoemde Groene Bouwhekken tijdens de werkzaamheden aan het pand. De dakbedekking en isolatie van het dak van de raadszaal worden vervangen, de werkzaamheden duren tot eind september.

Aan deze Groene Bouwhekken hangen tientallen bloembakken, en dat biedt een vriendelijker aanblik dat de kale bouwhekken of houten schuttingen die normaal worden geplaatst. Groene Bouwhekken is een bedrijf uit Utrecht, dat bij plaatsing van en onderhoud aan de Groene Bouwhekken samengewerkt met bedrijven en organisaties die mensen helpen die lastig aan een baan komen.

In Zwolle was Klus in de Wijk (een initiatief van een aantal zorgorganisaties uit Zwolle) verantwoordelijk voor het transport van het hekwerk. Ook zorgt Klus in de Wijk voor het onderhoud.

50/50 workcenter van het Leger des Heils heeft een deel van de hekken in elkaar gezet. De Gemeente Zwolle en aannemer Salverda, die de werkzaamheden aan het dak van het stadhuis uitvoert, hebben de Groene Bouwhekken naar Zwolle gehaald. De hekken in Zwolle zijn de eerste buiten de Randstad.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden