De sluiswachterswoning bij de stuw Vechterweerd is helemaal gerenoveerd. Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomer.
De sluiswachterswoning bij de stuw Vechterweerd is helemaal gerenoveerd. Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomer. (Foto: )

Sluiswachterswoning stuw Vechterweerd open voor publiek

Dalfsen - De sluiswachterswoning bij stuw Vechterweerd is zaterdag 3 augustus van 10.00 tot 16.00 uur voor het publiek geopend. In de woning kunnen bezoekers informatie over de Vecht krijgen, er zijn struinopdrachten voor buiten en bezoekers kunnen genieten van de omgeving van de Vecht.

De stuw, net buiten Zwolle, is te bereiken via de Koepelallee, of De Broekhuizen, richting Dalfsen.

De gerenoveerde woning wordt voor vele doeleinden ingezet. Door het waterschap voor bijeenkomsten, voor andere organisaties biedt de woning mogelijkheden voor het geven van voorlichting, educatie en exposities over de Overijsselse Vecht en het startpunt voor excursies.

In samenwerking met Buitenplaats Vechterweerd, Boerhoes en Vitens is er een samenhangend aanbod voor bezoekers. De sluiswachterswoning is hierin informatiepunt en visitekaartje voor het gebied.

Het stuwcomplex Vechterweerd is een druk bezochte locatie, zeker in de zomer. Het is een knooppunt voor fietsers, wandelaars en pleziervaart. Daarom is deze locatie in het programma Ruimte voor de Vecht als één van de torens in het Tien Toren plan opgenomen. Dit zijn markante belevingsplekken om aandacht te vragen voor de Vecht.
De volgende openstelling is op zaterdag 7 september

Joop de Haan
Meer berichten