Afdeling Activiteitentherapie van de Vogellanden zoekt een keramist of pottenbakker. 
Afdeling Activiteitentherapie van de Vogellanden zoekt een keramist of pottenbakker.  (Foto: )

ZwolleDoet!: van pottenbakken tot rijden in de Nieuwe Haven-bus

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Brusjesgroep 8 tot 12 jaar

Kinderen die opgroeien met een broer of zus met een psychische kwetsbaarheid, lopen vaak tegen een heleboel dingen aan. Ze begrijpen misschien niet altijd goed wat er gebeurt en kunnen bang, boos, verdrietig zijn door het gedrag van de broer of zus. Tijdens de brusjesgroep ontmoeten kinderen andere kinderen met een broer of zus die een psychische kwetsbaarheid heeft. Ze praten met elkaar over hoe het voor hen is om zo'n bijzondere broer of zus te hebben. Daarnaast doen ze samen leuke dingen.
Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda

Administratief medewerker

Bureau Opstart, een inzetbureau van de RIBW Groep Overijssel, zoekt vanaf september een vrijwillige administratief medewerker voor het Bureau Opstart. De RIBW Groep Overijssel staat voor Regionale Instelling voor Begeleiding op het gebied van Wonen, Werken en Welzijn in Overijssel. Zij begeleiden mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen die om verschillende redenen niet (helemaal) zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving. De vrijwilliger komt te werken in een enthousiaste groep vrijwilligers die deze mensen steunen in de zoektocht naar vrijwilligerswerk. Bureau Opstart verbindt vraag en aanbod aan elkaar.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Pottenbakker en keramist

Afdeling Activiteitentherapie van de Vogellanden zoekt een keramist of pottenbakker. Bedoeling is om binnen het therapieaanbod een 'keramiekgroep' te starten. Doel van deze groep is onze revalidanten kennis te laten maken met het werken met klei, de mogelijkheden van pottenbakken en de mogelijkheden dit hobbymatig uit te oefenen. Vogellanden beschikt over een keramiekoven, diverse soorten klei, diverse soorten glazuur (Botz) en een elektrische pottenbakkersschijf.

Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Chauffeur voor Bewonersbus

De Nieuwe Haven zoekt een vrijwillige chauffeurs voor de bus. De chauffeurs brengen en halen bewoners, dat kan zijn naar familie, een uitje in Zwolle, een consult naar een arts in het ziekenhuis, een activiteit of een verrassingstocht met twee chauffeurs, waarbij de een rijdt en de ander begeleidt. Het gaat om een volledige dag per week, van 9.00 tot 21.00 uur.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten