Foto:

Taxatie van boeken

Zwolle - Taxateur Arie Molendijk komt zaterdag 3 augustus van 13.00 tot 16.00 uur naar Academiehuis de Grote Kerk voor de taxatie van zeldzame boeken zoals (Staten)bijbels, oude (handingekleurde) atlassen, geïllustreerde werken, handschriften, of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten of prenten.

Molendijk uit Rotterdam heeft bijna 2.000 taxatiedagen op zijn naam staan. Hij is op dit gebied een (internationaal) begrip. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.

Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.
De taxaties vinden alleen plaats op onze taxatiedagen, dus niet via foto's of aan huis. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van een tot tien boeken of seriewerken. De taxatiekosten van grotere partijen, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. De inbrenger krijgt altijd alle aandacht. Een taxatierapport is ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf 200 euro en tegen een afgesproken tarief.

www.molendijkboeken.nl

Joop de Haan
Meer berichten