Sonja Boot, Jeffrey Timmerman, Heleen Greeve en Marinka van Zwieten organiseren de vierde Zwolse PubKoor avond op 25 juli bij Grandcafé Zuijdt.
Sonja Boot, Jeffrey Timmerman, Heleen Greeve en Marinka van Zwieten organiseren de vierde Zwolse PubKoor avond op 25 juli bij Grandcafé Zuijdt. (Foto: )

Samen met Pubkoor zingen in de buitenlucht

Zwolle - Steeds meer mensen raken enthousiast van het gezellige idee van het PubKoor om met elkaar in korte tijd popliedjes in te studeren en samen te zingen. Voor deze vierde keer komt het PubKoor terug naar Grandcafé Zuijdt aan de Ministerlaan 254.

"Deze keer hopen we op een zwoele zomeravond, zodat we lekker met z'n allen op het terras van café Zuijdt kunnen zingen," vertelt Marinka van Zwieten, initiatiefneemster van het Zwolse PubKoor. "Op die manier is er plek voor iedereen."

Want dat is het idee achter het PubKoor: Met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand onder leiding van Marinka, Heleen en Sonja en gitaarbegeleiding van Jeffrey, twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. In een half uur de stemmen instuderen en dan samen voor een youtube-filmpje. En dat het aanslaat blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties die bezoekers op eerdere edities gaven. "Nu in de buitenlucht gaan we natuurlijk met z'n allen de sterren van de hemel zingen!"

Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond. "Maar veel koren hebben zomervakantie, dus ook koormensen hebben nu alle tijd en kunnen mee doen," vult Marinka aan.

Het PubKoor Zwolle biedt op donderdag 25 juli de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden op het terras, samen liedjes in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen, je hoeft geen koorervaring te hebben, en het is voor jong en oud.

De toegang is gratis, maar kom op tijd, we beginnen om 20.00 uur (Bij onverhoopt slecht weer zingen we binnen.) Inloop vanaf 19.30 uur op het terras van Grandcafé Zuijdt aan de Ministerlaan 254 in Zwolle.

Joop de Haan
Meer berichten