Start bouw 15 en 46 woningen Diezerhof Zwolle

ZWOLLE - Vandaag vieren Nijhuis Rijssen, SWZ en de toekomstige bewoners de officiële start van de drie flats rondom de Radewijnstraat in Diezerpoort. De laatste fase van de natuurlijke wijkontwikkeling die bestaat uit 15 sociale huurwoningen voor woningcorporatie SWZ en 46 koopwoningen die inmiddels allemaal verkocht zijn!

SWZ heeft in 2014 het begin gemaakt met de sloop van de eerste flats aan de Van Schoonhovenstraat. Binnen een jaar bouwde bouwbedrijf Nijhuis uit Rijssen er 46 vrije sector huurwoningen terug. In 2016 was fase twee aan de beurt. De gesloopte flats maakten hier plaats voor 48 sociale huurwoningen. In deze derde en laatste fase worden de flats vervangen door 46 koopwoningen en 15 huurwoningen.

Jeroen Altena, projectontwikkelaar bij Nijhuis weet te vertellen dat de ontwerpen zijn gemaakt door de Zwolse architect 19 't Atelier. "De woningen zijn sterk geïnspireerd op de jaren 50 architectuur die zo kenmerkend is voor de Diezerpoort, maar dan met een eigentijds tintje. Elke fase is familie van elkaar, maar wie goed kijkt ziet subtiele verschillen in de gebruikte kleurenschema's en metselwerkverbanden. Hierdoor is elke fase uniek!"

Er is extra aandacht gegeven aan de duurzaamheid bij deze ontwikkeling. Zo zijn alle woningen vanzelfsprekend gasloos en zeer energiezuinig. Daarnaast is er extra aandacht gegeven aan het behoud van bomen, groen en nestmogelijkheden voor vogels en vleermuizen.

De eerste huurwoningen worden nog dit jaar aan de nieuwe bewoners opgeleverd. De kopers betrekken begin volgend jaar hun nieuwe huis. Hiermee is de wijkontwikkeling van dit deel van de Diezerpoort afgerond. De snelle verkoop van deze laatste fase is hét bewijs dat de inspanningen die SWZ, Nijhuis Rijssen en de gemeente Zwolle geleverd hebben om van Diezerpoort weer een gewilde woonwijk te maken, het gewenste resultaat heeft gehad!

Quote van Monique Boeijen, directeur SWZ:

"Ik ben trots op de natuurlijke wijkvernieuwing. Al jaren renoveren en bouwen we, in nauwe samenspraak met bewoners van Diezerpoort. Zo hebben we met respect voor het bestaande, een bijna nieuwe wijk gerealiseerd."

Meer berichten