Simon de Weerd, Gert Huls, Herman de Groot
Simon de Weerd, Gert Huls, Herman de Groot (Foto: Herman de Groot)

En de fiets is voor........ Simon uit de Weerd

Zwolle - De Zwolse afdeling van Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert voor alle basisscholen in Zwolle de zogeheten ‘Dodehoeklessen’. Leerlingen worden gewezen op de gevaren van de dode hoek bij grote voertuigen zoals vrachtauto’s en bussen. Het schooljaar 2018/2019 deden 1.168 leerlingen mee. De lessen worden financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel.

Autorijschool Blok-Huls verzorgt de lessen en de vrachtauto. Leerlingen maken van dichtbij mee hoe gevaarlijk het is als je niet goed oplet bij grote voertuigen. Ze krijgen een instructiefilm te zien en mogen ook in en om de vrachtauto ervaren hoe lastig het voor een chauffeur is om zicht te houden op alles wat rondom het voertuig gebeurt. Daarom de belangrijke vuistregels:

Blijf er rechts en ruim achter - én - houd minstens drie meter afstand

De leerlingen doen ook mee aan de Nationale Veilig-op-Weg-test. Wie alle vragen goed beantwoordt, dit schooljaar 399 leerlingen, dingt mee naar een prijs: een nieuwe fiets. Dit jaar is Simon uit de Weerd van OBS De Octopus de gelukkige winnaar. De fiets wordt beschikbaar gesteld door Fietsspecialist Ton Kamp.

Op 14 juni is de fiets bij Autorijschool Blok-Huls overgedragen aan de prijswinnaar.

Kijk op zwolle.vvn.nl voor meer informatie over de dode hoeklessen en de activiteiten van VVN Zwolle.

Meer berichten