Foto: Margriet Bijker

Beelden inspireren SUUS

Zwolle - Het nieuwe theaterproject Stichting SUUS, 'De Verbeelding' wordt vanaf vrijdag 28 juni gespeeld in de beeldentuin van Landgoed Anningahof. Stichting SUUS speelt sinds 1991 locatietheater. Dit wordt de 43ste productie. eerder werd gespeeld in de Broerenkerk, het Gerechtsgebouw, de kelders van het stadhuis, Park Eekhout, aan de oevers van de IJssel, in de Coöperatieve Zuivelfabriek in 's Heerenbroek, en de voormalige IJsselcentrale.

De beelden in het park spreken uiteraard voor zich, maar dienen ook als inspiratiebron voor andere kunstuitingen. SUUS vroeg
ruim vijftig mensen (acteurs, componisten, dansers, zangers, performers) met wie eerder is samengewerkt welke beelden hen inspireren.

Daarna zijn ruim zeventig medewerkers aan het werk gegaan: koren, een poppenmaakster, een gitaar duo, twee dansgroepen, een slagwerker, componisten, acteurs en actrices. Bezoekers van de voorstelling maken in groepen van maximaal vijfendertig personen een wandeling van twee uur door het beeldenpark. Ze worden theatraal begeleid en komen langs zes locaties. Daar krijgen ze vijftien minuten een collage van kunstuitingen. Na die vijftien komt er een nieuwe begeleider die de groep meeneemt naar een volgende locatie en onderweg de benodigde uitleg geeft. De voorstellingen zijn op 28, 29, 30 juni en 5, 6, 7 juli, telkens om 19.30 uur. 

Joop de Haan
Meer berichten