Gerard Ekdom.  " Daar waar ik soms wat voorzichtig ben met muzikale uitspattingen, durf ik in Hedon echt te experimenteren."
Gerard Ekdom. " Daar waar ik soms wat voorzichtig ben met muzikale uitspattingen, durf ik in Hedon echt te experimenteren." (Foto: )

Gerard Ekdom achtste keer in Hedon: 'Het Zwols publiek is fantastisch'

Zwolle - Stond hij onlangs nog in de schijnwerpers vanwege zijn veelbesproken overstap van Radio 2 naar Radio10, binnenkort weet Nederlands bekendste radio-dj Gerard Ekdom wederom de spotlights te bereiken in de Zwolse poptempel Hedon. Samen met dj Jaap Brienen (Sublime) en mede-grondlegger van de Kulture Klub feesten dj Hans Stroeve, staat hij 15 juni achter de draaitafels. De tweede keer Kulture Klub voor Ekdom, de achtste (!) keer Hedon.

Gerard Ekdom heeft het druk. Een groot deel van zijn werkschema wordt uiteraard bepaald door zijn nieuwe ochtendshow op Radio 10: 'Ekdom In De Morgen'.

(door Tessa Jonker)

De plek waar hij zwart op wit volledige muzikale vrijheid heeft gekregen. Vrijheid die hij bij radio 2 niet meer kon vinden, ook niet voor het promoten van zijn YouTubekanaal Het Ekdomein waarvoor hij bij bekende Nederlanders op bezoek gaat om te kijken wat ze in hun platenkast hebben staan. Als we hem spreken heeft hij al een drietal pers-collega's voor ons te woord gestaan. Maar op enigszins vermoeidheid kunnen we hem niet betrappen, de sympathieke dj staat ons uiterst enthousiast en vriendelijk te woord.

"Ik geloof niet dat ik ergens zo vaak gedraaid heb als in Hedon Zwolle", zegt Ekdom. "Een vijftal Zaterdagnacht Koorts-edities, twee keer solo. Het Zwolse publiek is echt fantastisch om voor te draaien. Daar waar ik soms wat voorzichtig ben met muzikale uitspattingen, durf ik in Hedon echt te experimenteren."

"Ooit mixte ik tijdens een optreden 'Everything She Wants' van Wham! met Ryan Paris' single 'Dolce Vita'. Ik dacht bij mezelf, dit kan nóóit goed gaan en het klamme zweet brak me uit. Maar die hele zaal stond ineens op zijn kop! Te gek toch? Sindsdien durf ik het in Zwolle wel aan om een beetje gek te doen."

Ook over het vernieuwde Hedon is Gerard te spreken. "Ja, zeker na de verbouwing is het geluid nog beter geworden. En je staat echt met je neus op het publiek, dat is echt top. Alsof je er zelf bijna tussen staat."

En samenwerken met die Zwolse dj's? "Draaien met die jongens voelt als een warm bad. Hans (Stroeve, red.) neemt altijd een cadeautje voor me mee als ik in Zwolle ben, zo attent! Kwam hij ooit aanzetten met een gesigneerde foto van Ad Visser en Penny de Jager van Toppops (lachend), hoe verzin je het! Ik heb die foto nog steeds."

Dat Ekdom Zwolle een warm hart toedraagt moge duidelijk zijn. Zijn koperen huwelijks jubileum vierde hij met een diner bij het toenmalige Librije's Zusje. "Mijn vrouw en ik hebben uiteraard grandioos gegeten bij de familie Boer. Het is dat ik de volgende ochtend vroeg weer moest zenden, anders waren we zeker blijven slapen in Librije's Hotel!'

15 juni zijn de deuren geopend vanaf 22.00, tickets verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden