ZwolleDoet! zoekt een  basiliekwacht in de Onze Lieve Vrouwebasiliek en Peperbus.
ZwolleDoet! zoekt een basiliekwacht in de Onze Lieve Vrouwebasiliek en Peperbus. (Foto: )

ZwolleDoet!: van geluid door beweging tot basiliekwachter

ZwolleDoet! is hét startpunt voor vrijwilligerswerk, informele zorg en mantelzorg. Voor helpen, hulp en houvast. Voor jezelf. Voor elkaar.

Geluid door aanraking

Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeec heeft een vrijwillige vacature voor wie niet zo'n prater is maar wel contact wil maken. Het zorghuis aan de Bagijneweide heeft de beschikking over de CRDL (cradle). Dat is een interactief zorginstrument dat een nieuwe vorm van contact mogelijk maakt door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door verschillende manieren van aanraking ontstaan er geluid- en muziekfragmenten.
De vrijwilliger krijgt duidelijke uitleg van de CRDL, een kennismaking, een introductie in het zorghuis, boeiend en betekenisvol vrijwilligerswerk, een fijne werkomgeving en mogelijkheid tot scholing.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Basiliekwacht in de Peperbus

Een basiliekwacht in de Onze Lieve Vrouwebasiliek en Peperbus is gastheer of -vrouw voor bezoekers. De werkzaamheden bestaan uit het zorgen voor rust en orde in de basiliek, het beantwoorden van vragen van bezoekers en verkopen van toegangsbewijzen voor het beklimmen van de Peperbus.
Gevraagd wordt een vrijwilliger met een positieve houding ten opzichte van de christelijke religie, maar deze hoeft niet katholiek te zijn.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Buddy/maatje gezocht

De JP van den Bent Stichting zoekt voor een cliënt een buddy/maatje om met hem leuke dingen te ondernemen. Het kan gaan om een bioscoopbezoek, zwemmen, wandelen, naar de kinderboerderij of samen naar de stad. De cliënt is 30 jaar, heeft een verstandelijke beperking en is van Turkse afkomst. Hij is vrolijk, goed gemutst en enthousiast. Gezocht wordt iemand die geduldig, enthousiast en empathisch is. Humor is ook belangrijk.
Meer informatie en reageren via www.zwolledoet.nl/vacatures.

Change your mind

ZwolleDoet! en Nico de Jong van Onwijs Marketing houden donderdag 20 juni een interactieve netwerkavond. Thema is 'verandering'. Hoe ga jij om met verandering? Verandering kan in je voordeel werken als je er op een andere manier naar kijkt. De avond is bedoeld om mensen uit het bedrijfsleven en maatschappelijk veld bij elkaar te brengen én aan het denken te zetten over 'verandering'. Meer informatie en aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden