Annemieke Methorst, HR-manager van Stichting DeBroekriem.
Annemieke Methorst, HR-manager van Stichting DeBroekriem.

Inspiratie voor werkzoekenden tijdens sollicitatietour in Zwolle

Zwolle - Het delen van tips, netwerken en luisteren naar deskundigen. Dat gebeurde tijdens de sollicitatietour die werd gehouden in Stadkamer Centrum. Naast wethouder René de Heer waren coach Eline Sluys en loopbaangids Erik Hofstra aanwezig om werkzoekenden te inspireren over effectief communiceren en solliciteren met meer zelfvertrouwen. De sollicitatietour wordt georganiseerd door Stichting DeBroekriem, een netwerkorganisatie voor en door werkzoekenden.

Wethouder René de Heer opende de Sollicitatietour.

Aansluitend vertelde Annemieke Methorst, HR-manager van Stichting DeBroekriem, over het ontstaan en de meerwaarde van Stichting DeBroekriem. “Ondanks dat het beter gaat met de economie, zitten er nog altijd veel mensen werkloos thuis", ze ze. "Daarom is het nog steeds belangrijk dat we werkzoekenden helpen om zichzelf te blijven ontwikkelen en zichzelf beter op de kaart te zetten. We zijn een platform voor en door werkzoekenden en de organisatie van alle bijeenkomsten ligt in handen van werkzoekenden zelf. Hierdoor zetten zij zichzelf ook in de spotlight richting werkgevers, wat hen kan helpen bij het vinden van een baan.” 


Deelnemers konden deze middag leerzame workshops volgen, gegeven door enthousiaste coaches en trainers uit de regio. Zo gaf trainer en coach Eline Sluys, van Eline Sluys coaching & training, deelnemers inzicht en tips in het voeren van een geslaagd sollicitatiegesprek. “Hierbij is het belangrijk dat je op een effectieve manier contact maakt met de ander en op een duidelijke en aanstekelijke manier vertelt over je ervaring, enthousiasme en talenten", vertelde ze. "Het draait hierbij om effectief communicatiegedrag en daarmee hebben we geoefend tijdens deze workshop.”

Bij de workshop ‘De psychologische factoren van succesvolle baanverandering’ draaide het om het krijgen van zelfvertrouwen. ”Eén van de doorslaggevende factoren van het vinden en bemachtigen van die nieuwe baan”, volgens coach Erik Hofstra van De Sollicitatie Academie.


DeBroekriem is een netwerkorganisatie voor en dóór werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren inspirerende netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden. Deelnemers werken daarbij actief aan het onderhouden en uitbreiden van hun netwerk en vergroten hun sollicitatieskills.

Meer informatie: www.debroekriem.nl

Joop de Haan
Meer berichten