Foto:

Club Cele over het moederschap

Binnenstad - Club Cele houdt dinsdag 4 juni de talk of the Town met Vrouwenplatform Carree. In de Rabofoyer van Schouwburg Odeon wordt dan van 20.30 tot 22.00 uur gesproken over moederschap in verschillende culturen

Hoe moeilijk is opvoeden in twee culturen? Daarover gaan de bezoekers in gesprek met vrouwen uit alle windstreken van de wereld. De opvoeding heeft altijd invloed op de manier waarop mensen hun leven vormgeven. Dat is zo voor gezinnen die zijn gevlucht naar Nederland en te maken krijgen met een hele andere cultuur, maar dat geldt net zo goed voor iemand die van een dorp naar de grote stad verhuist, of als je kind verliefd wordt op iemand met een hele andere achtergrond.

Tijdens het programma Wereldvrouwen op 4 juni gaan de deelnemers onderzoeken welke rol hun gezinsleven heeft in je keuzes en gedrag, bewust of onbewust. Vroeger, en misschien nu nog steeds. Er wordt gekeken naar de verschillen maar vooral naar de overeenkomsten van opvoeden in verschillende culturen en er zijn interessante gasten. Omdat mensen in Nederland in een gemixte cultuur samen leven, is het gesprek hierover heel belangrijk om elkaar in onze overeenkomsten te vinden.

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up. Hier kunnen inwoners van de brede regio Zwolle wekelijks terecht om informatie en inspiratie te halen én te brengen.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden