De Beleeftuin is een groene oase met een moestuin, siertuin, boomgaard, bosje, kas, kapschuur, vijver en een uitkijkheuvel met prieel.
De Beleeftuin is een groene oase met een moestuin, siertuin, boomgaard, bosje, kas, kapschuur, vijver en een uitkijkheuvel met prieel. (Foto: Vogellanden)

Volop lente in Beleeftuin Buiten Zinnig Vogellanden

Assendorp - Nu de lente echt is losgebarsten is ook in Beleeftuin Buiten Zinnig van Vogellanden het tuinseizoen weer volop begonnen. Op enkele dagdelen in de week zijn vaste vrijwilligers bezig met het onderhoud in de tuin. Daarnaast is elke eerste zaterdag van de maand iedereen die wil helpen welkom.

Op deze manier is begin april al veel ingezaaid en geplant. De aardappelen zijn gepoot en het Blote Voetenpad is weer gewied. Zo’n vijftig verschillende planten staan al in bloei.

Sinds de inrichting, drie jaar geleden, is het terrein van de Beleeftuin drastisch veranderd. Was het eerst nog een rommelig bouwterrein, nu is het een groene oase met een moestuin, siertuin, boomgaard, bosje, kas, kapschuur, vijver en een uitkijkheuvel met prieel. Iedereen is er welkom: revalidanten, buurtbewoners en natuurgenieters.

Zaterdag 1 juni is er weer een werkochtend vanaf 10.00 uur, de afsluiting om 13.00 uur met gezamenlijk wat eten, zoals soep met groente uit de eigen moestuin.

De Beleeftuin is te vinden op de hoek van de Hyacinthstraat en de Primulastraat op het eigen terrein van Vogellanden, centrum voor revalidatie en bijzondere tandheelkunde.

Meer informatie via Milena Suran: beleeftuinbuitenzinnig@vogellanden.nl of 038 - 4981111.

Meer berichten