Door het gebouw aantrekkelijk en toegankelijk te maken kan het bijdragen aan de gewenste gastvrije uitstraling, de sfeer en leefbaarheid van de Luttekestraat. (foto: Erik Karst)
Door het gebouw aantrekkelijk en toegankelijk te maken kan het bijdragen aan de gewenste gastvrije uitstraling, de sfeer en leefbaarheid van de Luttekestraat. (foto: Erik Karst) (Foto: Erik Karst)

Gemeente zoekt invulling voormalig politiebureau

Binnenstad - Het voormalig politiebureau aan de Luttekestraat is dinsdag 4 juni open voor mensen die een invulling voor het pand weten. De gemeente zoekt al enige tijd een definitieve invulling voor het pand en vraagt marktpartijen een plan te bedenken om deze locatie aantrekkelijk en levendig te maken voor bewoners en bezoekers van de stad.

Het gebouw heeft een markante ligging aan één van de belangrijkste entrees naar de binnenstad. Op dit moment maakt het Cibap tijdelijk gebruik van het gebouw.

"We willen het voormalige politiebureau voor meerdere jaren verhuren. En zijn op zoek naar een partij met een haalbaar plan dat past bij de ambities om er een levendige, aantrekkelijke en gastvrije locatie van te maken", aldus wethouder René de Heer. "Zowel functie als programmering kunnen het pand grote aantrekkingskracht geven. Ik zou het mooi vinden als het een 'must visit' wordt, waar je als bezoeker graag gezien wilt worden."

Het voormalige politiebureau ligt middenin het 'culturele kwartier'. Iedere geïnteresseerde partij die het gebouw wil huren mag een plan indienen voor de nieuwe invulling. Op 4 juni, tussen 15.00 en 18.00 uur kan het pand bezocht worden. Alle details zijn te vinden op: www.zwolle.nl/stadsmakelaar.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden