Foto:

Open Dag Michaelsgilde

Zwolle - Het Michaëlsgilde wil de bestaande groep van twintig vrijwilligers uitbreiden. Daarom is er zaterdag 25 mei tussen 13.00 en 17.00 uur een open dag onder en naast de Sassenpoort. Het gilde profileert zich dan met diverse acts en toont daarbij ook een deel van haar bezit aan historisch verantwoorde kledij. Ook is er uitgebreide info beschikbaar voor belangstellenden die graag lid willen worden van het vernieuwde gilde.

De door een aantal prominente Zwollenaren in 2000 opgerichte Stichting Levende Stadsgeschiedenis manifesteerde zich in de jaren na haar oprichting nadrukkelijk. Maar door gebrek aan bestuursleden kon de stichting haar kerntaken niet allemaal meer uitvoeren. De onder de stichting ressorterende werkgroep Sint Michaëlsgilde was de afgelopen jaren nog wel zichtbaar in Zwolle met de organisatie van onder meer 'De nacht-en-ontij wandeling' en de 'tijdreis door de Grote of St. Michaëlskerk' en ook was- en is het Michaëlsgilde een welkome en gewaardeerde gast op vele historische evenementen in de regio en ver daar buiten.

Een recente interne reorganisatie leverde de stichting een nieuw vier-koppig bestuur op en voldoende energie om de rijke historie van hanzestad Zwolle, vooral gericht op de 14e tot en met de 17e eeuw, nog meer in woord en beeld te brengen. Het bezit aan historische kleding en accessoires is uitgebreid, het beheer daarvan is goed ingebed in de organisatie en er is meer structuur aangebracht in de opzet van nieuwe straat-acts.

Meer informatie over het Michaëlsgilde is te vinden op michaelsgildezwolle.wordpress.com

Joop de Haan
Meer berichten