Henkjan ten Napel (links) enthousiasmeerde zijn Isala-collega Marjolijn Prins. Rechts: bedrijfsfysiotherapeut Peter van Hoof.
Henkjan ten Napel (links) enthousiasmeerde zijn Isala-collega Marjolijn Prins. Rechts: bedrijfsfysiotherapeut Peter van Hoof. (Foto: )

Uit de auto en op de pedalen voor gezondheid en een leuk zakcentje

Zwolle - Geld verdienen met naar je werk fietsen? Wie vanaf 3 juni meedoet aan de actie Fietsmaatjes van de provincie Overijssel kan wel tot €400 verdienen.

De actie geldt voor medewerkers van bedrijven en organisaties in Overijssel die voortaan de auto laten staan en op de fiets naar het werk gaan. Of voor medewerkers die al naar het werk fietsen en collega-automobilisten weten te overtuigen om hetzelfde te doen. De fietsactie duurt tot en met vrijdag 29 november 2019.

Henkjan ten Napel fietst elke dag met veel plezier van Hasselt naar zijn werk bij Isala in Zwolle. "Het is heerlijk om op de fiets een frisse neus te halen als je de hele dag binnen zit. Het scheelt ook een hoop ergernis doordat je niet in de file staat en geen parkeerproblemen hebt. Het is beter voor je gezondheid, het milieu én voor je portemonnee. Daarom wil ik ook mijn collega's enthousiast maken voor fietsen-naar-je-werk. Ik heb me aangemeld bij Fietsmaatjes als buddy en heb collega Marjolijn kunnen overtuigen van de voordelen."

Marjolijn Prins gaat de uitdaging aan. Ze werkt als salarisadministrateur bij Isala, woont in Kampen en fietst straks elke dag 19 kilometer woon-werkverkeer. "Ik zit de hele dag binnen achter de computer. Door het fietsen ben ik twee keer 50 minuten lekker buiten en pak ik meteen mijn beweging mee, zonder dat het veel extra tijd en moeite kost. Nu heb ik via het fietsenplan van Isala een e-bike aangeschaft. Daarmee wordt het fietsen een stuk makkelijker. De beloning kan ik mooi gebruiken voor het onderhoud van de fiets."

Een buddy mag als Fietsmaatje maximaal vier collega-automobilisten werven en verdient €1 per dag dat één van hen naar het werk fietst. Zij moeten minimaal twintig dagen fietsen om voor zichzelf én de buddy een beloning te krijgen. Bij vier deelnemers verdient de buddy maximaal 4 x 100 x €1= €400.
De 'nieuwe' Fietsmaatjes krijgen 35 eurocent per kilometer woon-werkverkeer, enkele reis. De maximale beloning is afhankelijk van de afstand woon-werkverkeer en het aantal fietsdagen. Iemand die bijvoorbeeld 14 kilometer van het werk woont en 70 dagen fietst, verdient € 343 en bespaart ook op zijn autokosten.

Op een handige app kunnen de buddy en de maatjes de fietsritten registreren. Ook volgen ze de fietsprestaties van zichzelf en de teammaatjes.

Meedoen met Fietsmaatjes kan alleen als de organisatie zich aanmeldt via de website.Er kunnen maximaal 4.000 werknemers meedoen.

fietsmaatjesvoorwerkgevers.nl

Frank Kuijpers
Meer berichten