Studenten van alle vijf Zwolse mbo-scholen deden dit jaar mee aan de Landstede MBO Rekenwedstrijd.
Studenten van alle vijf Zwolse mbo-scholen deden dit jaar mee aan de Landstede MBO Rekenwedstrijd. (Foto: )

'Heel tof, een Zwolse rekenwedstrijd!'

door de redactie

Landstede MBO wint wisselbeker

De finale van de Rekenwedstrijd voor de vijf Zwolse mbo's was woensdagmiddag spannend. In de laatste vijf minuten gaf Jedidja Wind van het Cibap op de laatste vier vragen in 3F een goed antwoord: zij won de eerste prijs. Ryan Hardjoprajitno van het Deltion College ging er met de eerste prijs op 2F-niveau vandoor. Initiatiefnemer en organisator Landstede MBO had het hoogste gemiddelde van de zes winnaars in 2F en 3F en won de wisselbeker voor de beste school.

Zwolle - "Een geweldig Zwols initiatief", constateerde Practor Rekenen Jurriaan Steen. "Dit verdient landelijke navolging."

Het mbo onderschrijft het belang van goede rekenvaardigheden en ontplooit daarom allerlei activiteiten om de studenten meer te laten rekenen.

Eén van die activiteiten is sinds vorig jaar de Landstede MBO rekenwedstrijd. Het was in 2018 zo'n succes, dat de wedstrijd is uitgebreid: alle vijf Zwolse mbo-scholen deden dit jaar mee: Deltion College, Landstede MBO, Cibap, Zone College en SVO. Van elke deelnemende school konden vijf winnaars in beide categorieën deelnemen aan de rekenwedstrijd. De drie winnaars kregen een waardebon van 600, 300 en 150 euro.

"Heel tof, dit Zwolse evenement", zegt docent rekenen Karlijn Strikker van Cibap. "Het is zo leuk dat er meerdere scholen bij betrokken zijn en het zet rekenen echt op de kaart. Het initiatief werd bij ons heel enthousiast ontvangen, aan de voorrondes deden zestig studenten mee."

"Rekenen is belangrijk", zegt Practor Jurriaan Steen. "Je hebt het voortdurend nodig, alleen al bij het boodschappen doen. Als practoraat willen we ervoor zorgen dat rekenen leuk wordt gevonden, dat docenten rekenen hun studenten kunnen motiveren. Het is geweldig dat hier in het Zwolse vijf mbo-scholen zo enthousiast meedoen aan een rekenwedstrijd. Als practoraat vragen ons af of we niet een landelijke wedstrijd kunnen organiseren op deze manier."

Initiatiefnemer en projectleider Rekenen Landstede MBO Jan van Dijk is blij dat het evenement zo geslaagd is. Wat mij betreft volgend jaar weer."

Joop de Haan
Meer berichten