Start2Tri clinic bereid deelnemers voor op op Triathlon Zwolle.
Start2Tri clinic bereid deelnemers voor op op Triathlon Zwolle. (Foto: Picasa)

Zwemmen, fietsen en rennen

Zwolle - Triatlonvereniging Triade houdt in voorbereiding op de FysioZwolle Triatlon een start2tri clinic. In zes trainingen worden de deelnemers klaargestoomd om op zaterdag 21 september bij de FysioZwolle Triatlon goed voorbereid aan de start te staan voor een 1/8e triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen).

Triatlon is een combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen waarbij ook het wisselen een belangrijk onderdeel is. Tijdens de clinic komen alle onderdelen aan de orde.

De aftrap is op woensdag 5 juni met een introductieavond.
De trainingsavonden zijn telkens van 20.00 tot 21.00 uur op de volgende data:
Zwemtraining op donderdag 6 juni
Fietstraining op woensdag 19 juni
Hardlooptraining op woensdag 26 juni
Wisseltraining op woensdag 4 september
Parcoursverkenning op woensdag 11 september
1/8e FysioZwolle Triatlon op zaterdag 21 september

De clinic is met name bedoeld voor startende triatleten. Er is plek voor maximaal twintig deelnemers. De kosten zijn 100 euro. Hiervoor krijgen de deelnemers zes trainingsavonden, inschrijving voor de 1/8e Triatlon van de FysioZwolle Triatlon en een trisuit van TV Triade. De clinic kan ook worden gevolgd zonder trisuit, dan zijn de kosten 65 euro.

TV Triade is een triatlonvereniging uit Zwolle met ruim 125 leden en heeft competitieteams in de 1e divisie landelijk en in de 3e en 4e divisie Noord. Leden van Triade nemen deel aan diverse wedstrijden met afstanden van een 1/8 triatlon (500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen) tot een hele triatlon (3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen). Wie een keer mee wil trainen, kan meer informatie vinden op de website.

Opgeven voor de clinic kan tot en met zondag 2 juni via e-mail: start2tri@tvtriade.nl

Zie ook www.tvtriade.nl

Joop de Haan
Meer berichten