Van links af Wolfgang Hendrix, Gerda van 't Land (Buitengewoon Reizen), Marc Westenberg en Jan van Popta (SMIOEV).
Van links af Wolfgang Hendrix, Gerda van 't Land (Buitengewoon Reizen), Marc Westenberg en Jan van Popta (SMIOEV). (Foto: )

Samenwerking Schipper Mag Ik Ook Eens Varen

Zwolle - De Stichting Schipper Mag Ik Ook Eens Varen heeft maandag een samenwerkingsovereenkomst met Reisbureau Buitengewoon Reizen uit Zwolle getekend. Dit gebeurde aan de Glintwal in Hasselt waar de stichting haar ligplaats heeft. Beide partijen zijn zeer verheugd dat voor het seizoen 2019 al diverse vaartochten - zowel voor de dagtochten als ook voor de weektochten - zijn geboekt.

Reisbureau Buitengewoon Reizen is gespecialiseerd in reizen voor mensen met een beperking en heeft voor 2020 al een 6 tal reserveringen mogen noteren. Tevens gaat dit jaar een speciale reis naar Friesland, want tijdens de Elfsteden-zwemtocht van Maarten van der Weide zal de stichting met het schip de Jonathan in Sneek en Dokkum prominent aanwezig zijn.

Verder zijn er afspraken gemaakt met de landelijke organisatie van de Zonnebloem die ook van het aanbod gebruik wil maken. Deze overeenkomst wordt deze maand bevestigd.
Het schip 'de Jonathan' is met vele vrijwillige vakkundige handen in acht jaar tijd omgebouwd tot vakantieschip. Geld en materialen zijn bijeengebracht door fondsen, donateurs en bedrijven.

Joop de Haan
Meer berichten