Isa Mook valt flink in de prijzen NK Eenwieleren

Zwolle - De droom van Isa Mook, 13 jaar en cursist van Jeugdcircus Pavarini uit Zwolle, werd zaterdag werkelijkheid. Ze deed mee aan het NK Eenwieleren in Breda. Ze werd vier keer eerste en twee keer tweede.

Het NK is een evenement met bijna honderd deelnemers; jongens en meisjes vanaf een jaar of 7 tot mannen en vrouwen die in de 60 waren deden mee.

Isa had er geen idee van wat haar te wachten zou staan en hoe goed haar tegenstanders zouden zijn. Ze kon haar niveau nog niet vergelijken met anderen, dus schreef ze zich in als niet zeer geoefend voor 6 van de 7 onderdelen waar je aan kon deelnemen. De afstanden 100 meter, 800 meter, 5 kilometer, 50 meter met 1 been, de slalom en de 10 meter langzaam.

De dag begon met de 800 meter. Er werd verschillende heats gereden waarbij je gemiddelde tijd telde. Isa won dit onderdeel. Hierna volgde de slalom. Wanneer een pion valt volgt er diskwalificatie, dit maakte het spannend. Isa reed de slalom netjes, met slechts wat kleine haperingen in de scherpe bochten. 

Hierna was de 10 meter langzaam aan de beurt. Langzaam eenwieleren is het moeilijkste onderdeel. De deelnemers rijden over een lijn van 15 centimeter breed, 10 meter zo langzaam mogelijk naar de andere kant fietsen. Stilstaan mag niet. De eerste poging mislukte, in de tweede poging werd ze tweede.

De 5 kilometer was een massastart, waarbij alle deelnemers tegelijk vertrokken. Dit zag er indrukwekkend uit en de verschillen in niveau kwamen hier duidelijk naar voren.

Inmiddels heeft Isa een volgende droom: het Europees Kampioenschap Eenwieleren, wat dit jaar in Nederland wordt gehouden. Ze zoekt nog sponsors voor de aanschaf van een eenwieler met een groot 36 inch wiel, zodat ze nog harder kan rijden.

Meer informatie of contact: www.pavarini.nl of info@pavarini.nl

Joop de Haan
Meer berichten