Foto: J. Kraaijvanger

The Bluebettes spelen 'Best of the Sixties' in Odeon

Zwolle - The Bluebettes touren dit theaterseizoen door het land met hun voorstelling 'Best of the sixties'. Een voorstelling barstensvol met hun favoriete jaren zestig liedjes. Liedjes van onder meer Marvin Gaye, The Beatles, The Monkees, Neil Sedaka en Elvis Presley. De tour wordt vrijdag 24 mei afgesloten in Schouwburg Odeon in Zwolle.

(door Frederieke Lok)

The Bluebettes is een Zwolse vrouwenband die een ode aan de muziek uit de jaren 60 brengt. Hoewel de vrouwen in de jaren zestig meestal slechts de 'poppetjes' waren, die deden wat de mannen achter de schermen verzonnen, pakken The Bluebettes het anders aan. Ze kruipen zelf achter de drums, gitaar, basgitaar en toetsen en vormen daarmee een all-female-band. En waarom de muziek uit de sixties? 'Ondanks onze uiteenlopende muzieksmaken, vinden we elkaar alle vijf in de muziek uit de jaren zestig. En dan vooral in liedjes met meerstemmige koortjes. We zijn dol op koortjes', vertelt toetseniste en zangeres Esther. 

Zonder slag of stoot kwam de show niet tot stand. "We zijn vijf alfavrouwtjes met een duidelijke smaak", grapt zangeres Arlette. "Dus het was een hele toestand om het repertoire uit te kiezen, dat kan je je vast wel voorstellen".

"Om over het uitkiezen van de outfits nog maar niet te spreken", lacht bassiste Chantal. Het bracht de vijf muzikantes wel op een idee. "Je moet elkaar tegemoet komen bij het maken van zo'n show, naar elkaar luisteren en gewoon een beetje lief zijn voor de ander", voegt drumster Anna toe. En daarmee was meteen de rode draad van de voorstelling gevonden. In het gewone leven is dat namelijk niet anders. Het gedachtegoed van de Flower Power beweging, 'Love, peace and happiness' staat centraal in deze vrolijke voorstelling. 

"What the world needs now is love van Dionne Warwick vat het voor ons echt samen. We willen mensen een gezellige avond geven, contact maken en een positieve boodschap geven", zegt gitariste Geraldine. En dat is wat The Bluebettes de afgelopen maanden hebben gedaan in de Nederlandse theaters. "Nu lijkt het wel heel gezapig. Mensen moeten ook een hoop grappen over de seksuele moraal van the sixties, communes, overmatig lichaamshaar en LSD verwachten", voegt Arlette toe. Esther vat het samen: "Ja, dat is wel wat we doen eigenlijk. Veel grappen, maar ook een beetje moraal. En vooral een feest der herkenning." 

'Best of the sixties' van The Bluebettes is nog te zien t/m 25 mei 2019. Voor de speellijst, check www.thebluebettes.com

Joop de Haan
Meer berichten