Foto: Frans Paalman Zwolle

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw H.C.F. Weenink - Kranendonk

Zwolle - Mevrouw H.C.F. Weenink - Kranendonk (87) is woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door wethouder William Dogger.

Mevrouw Weenink - Kranendonk heeft ruim veertig jaar vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis en voor de Michaelparochie en, toen deze ophield te bestaan, voor de parochie Thomas a Kempis.

Zwolle - Bijzonder is haar oog voor ouderen die alleen zijn en weinig bezoek krijgen. Mevrouw Weenink bezocht de ouderen en zorgde voor culturele en sociale activiteiten. Hiermee haalde zij mensen uit een sociaal isolement en zorgde zij voor het nodige onderlinge contact.

Ook ging zij met hulpbehoevenden mee naar het ziekenhuis of naar een arts wanneer mensen daarvoor geen beroep op naasten konden doen.

Ook de katholieke kerk kon in de afgelopen veertig jaar rekenen op haar steun. Zij was wijk-oudste voor de Zwolse wijk Wipstrik. In die hoedanigheid was ze aanspreekpunt en het lokale gezicht van de kerk van deze wijk. Zij ging namens de kerk op bezoek bij de parochianen in goede en slechte tijden. Dat deed zij met hart en ziel.

Vanwege gezondheidsredenen heeft mevrouw Weenink noodgedwongen haar laatste vrijwilligerstaken neergelegd. (foto: Frans Paalman)

Joop de Haan
Meer berichten