Donderdag gaat het plein dicht voor auto's en  wordt begonnen met de bouw van de fietsenkelder. (foto: Frans Paalman)
Donderdag gaat het plein dicht voor auto's en wordt begonnen met de bouw van de fietsenkelder. (foto: Frans Paalman) (Foto: Foto Frans Paalman Zwolle)

Stationsplein gaat donderdag dicht voor auto's

Zwolle - Het Stationsplein gaat donderdag 16 mei voor een langere periode dicht voor gemotoriseerd verkeer. Tijdens de bouw van de ondergrondse fietsenstalling en de herinrichting van het Stationsplein is het hele Stationsplein werkterrein. Voor voetgangers en fietsers blijft het station goed bereikbaar.

Automobilisten ondervinden hinder van de afsluiting en worden via de buitenring van Zwolle en de A28 omgeleid. Verkeersregelaars leiden in de eerste periode het verkeer.

De Westerlaan, Oosterlaan en de Terborchstraat zijn vanaf donderdag 16 mei doodlopende straten: het Stationsplein is niet per auto bereikbaar. Tijdens de afsluiting van het Stationsplein mogen vrachtwagens langer dan twaalf meter vanaf de Burgemeester Van Roijensingel niet meer de Stationsweg in rijden.

De Westerlaan blijft vanaf de Stationsweg bereikbaar. Voor auto's geldt hier eenrichtingsverkeer. Gedurende de werkzaamheden is in de Terborchstraat tweerichtingsverkeer toegestaan.

De Van Karnebeektunnel is tijdens de bouwwerkzaamheden tijdelijk opengesteld als eenrichtingsverkeer voor auto's vanaf Assendorp die richting de A28 of Zwolle-Zuid rijden.

Het verkeer op de A28 afrit Zuid en de Spoolderbergweg dat richting Assendorp wil rijden, wordt omgeleid via de IJsselallee en de Marsweg. Het verkeer op de IJsselallee ter hoogte van de wijk Hanzeland en de Spoolderbergweg dat richting het centrum wil rijden, wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk.

Het verkeer op de A28 ter hoogte van de IJsselbrug richting het centrum wordt omgeleid via de A28 afrit Centrum en de Katerdijk. Het verkeer op de Hasselterweg nabij de Blaloweg richting het centrum wordt omgeleid via de Katerdijk.

Het verkeer op de A28 dat richting Assendorp wil rijden, wordt geadviseerd te rijden via de A28 afrit Noord, de Ceintuurbaan en Leo Majorlaan.

Joop de Haan
Meer berichten