ANWB zamelt fietsen in voor kinderen

Zwolle - De ANWB start donderdag 16 mei in Zwolle met het Kinderfietsenplan. Er worden fietsen ingezameld die worden opgeknapt en cadeau gedaan aan kinderen die zich geen fiets kunnen veroorloven. Wie zo'n fiets over heeft kan die afgeven bij werkplaats van Travers Welzijn aan de Gasthuisdijk 24.

In 2015 zette de ANWB het Kinderfietsplan op. De ANWB haalt de fietsen op en deelt die via haar partners, onder meer het Nationaal Fonds Kinderhulp, uit aan kinderen die een fiets hard nodig hebben. Het ANWB Kinderfietsenplan wil kinderen die opgroeien in armoede helpen en hun kansen in de maatschappij vergroten door veilige fietsen te doneren. Met een fiets kunnen kinderen naar de school van hun keuze, bij vriendjes op bezoek en meedoen met leeftijdsgenoten.

Dankzij deze samenwerking stappen al duizenden kinderen op de fiets. De ANWB ziet een lichte stijging in het aantal donaties. Met een opmerkelijke piek in het voorjaar als mensen hun schuurtjes opruimen. Fietsen zijn voor kinderen vaak de enige manier om van A naar B te komen. De ANWB vindt dat ieder kind recht heeft op een fiets.

De komende maanden kunnen inwoners van Overijssel ook zelf een inzamelingsactie starten. Hiervoor is een speciale toolkit ontwikkeld die te downloaden is op anwb.nl/kinderfietsenplan. Een andere optie is om een fiets in te leveren bij: Travers Welzijn, Gasthuisdijk 24, Zwolle.

Joop de Haan
Meer berichten