Marcel Hulspas verdiepte zich in opkomst en ondergang van het Byzantijnse rijk. Woensdag is hij te gast bij het Humanistisch Verbond.
Marcel Hulspas verdiepte zich in opkomst en ondergang van het Byzantijnse rijk. Woensdag is hij te gast bij het Humanistisch Verbond. (Foto: Picasa)

Lezing wetenschapsjournalist Marcel Hulspas

Zwolle - Wetenschapsjournalist Marcel Hulspas is woensdag 22 mei te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond.

Hulspas schreef eerder al het boek 'Mohammed en het ontstaan van de islam'. Zijn nieuwste boek zou je kunnen zien als vervolg daarop: Hulspas verdiepte zich in opkomst en ondergang van het Byzantijnse rijk. Daarmee gaat dit boek onvermijdelijk ook over de opkomst van de islam en over een van de grootste omwentelingen in de geschiedenis van Europa en het Midden-Oosten.

Op deze woensdagavond zal Hulspas een levendig beeld schetsen van een zeer gewelddadige periode in de wereldgeschiedenis, waarbij hij veranderende theologische denkbeelden koppelt aan politieke machtsspelletjes en brede maatschappelijke ontwikkelingen

Locatie is Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Aanvang 20.00 uur, deelname 5 euro, contant te betalen aan de zaal.

Joop de Haan
Meer berichten