De aanwezigen gingen in kleine groepjes een deel van de route afleggen. 
De aanwezigen gingen in kleine groepjes een deel van de route afleggen. 

Opening Marsbosbeweegroute

Zwolle - De nieuwe Marsbosbeweegroute in het Marsbos, aan het randje van Zwolle-Zuid, is vrijdag feestelijk geopend. De kinderen van basisschool De Marshof en cliënten van Zorgspectrum Het Zand onthulden het startbord. Zij hebben ook samen de ontwerpen gemaakt voor de borden én de ideeën bedacht voor leuke beweegopdrachten die tijdens de routes kunnen worden uitgevoerd.

Ruim veertig kinderen uit groepen 6 en 7 van De Marshof verzamelden zich in het restaurant van woonzorgcentrum Zandhove. Ook waren cliënten van de Oude Mars en Zandhove aanwezig.

Na een kleine versnapering werd iedereen welkom geheten door Carola Ubink, directeur Zorg van Zorgspectrum Het Zand. Daarna was buiten bij de dierenweide de officiële opening. Met een grote dobbelsteen rolden kinderen heen en weer tot een 6 werd gegooid.

Daarna onthulden Fleur uit groep 7 en Herman, bewoner van De Oude Mars samen het startbord. De aanwezigen gingen in kleine groepjes een deel van de route afleggen.

De Marsbosbeweegroute bestaat uit drie routes die van woonzorgboerderij De Oude Mars door het Marsbos lopen naar woonzorgcentrum Zandhove. De lengte van de routes is één tot twee kilometer.

Op vier plekken staat een startbord met uitleg over de routes: bij de twee ingangen naar het Marsbos bij Zandhove, bij De Oude Mars en bij De Marshof.

Langs de hele route staan borden met informatie over de dieren die in het bos leven. Daarnaast kan bij elke paal een leuke beweegopdracht worden gedaan. Speciale dobbelstenen liggen klaar op De Marshof, De Oude Mars en Zandhove. Maar natuurlijk kan het ook gespeeld worden met een eigen meegebrachte dobbelsteen.

Het concept is ontwikkeld door Kidsbeweegroute die meerdere routes verspreid over Nederland heeft.

Het ontwerp en de realisatie van de beweegroute in het Marsbos is gefaciliteerd door Zorgspectrum Het Zand, De Marshof, Kidsbeweegroute en de gemeente Zwolle.

Er was financiële ondersteuning van Jantje Beton en van de provincie Overijssel.

Joop de Haan,
Meer berichten