Wethouder Klaas Sloots
Wethouder Klaas Sloots (Foto Frans Paalman Zwolle)

Wijkbewoners laten alles stromen in Zwolse wijken

Zwolle - Wijkwethouder Klaas Sloots opent woensdag 15 mei om 13.30 uur in winkelcentrum Aa-landen, de afsluitende tentoonstelling van het kunst- en natuurproject 'Alles Stroomt'.

Een maand lang worden meer dan tweehonderd verschillende werken tentoongesteld op acht verschillende locaties in de wijk waaronder het winkelcentrum, de Sionskerk, wijkboerderij De Eemhoeve en wijkcentrum de Bolder. De kunstwerken zijn gemaakt door meer dan duizend (jonge) wijkbewoners die met hun kunstwerk allemaal hun eigen kijkje op de wijk laten zien.

Pilot voor kids

In januari 2019 startte de pilot voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met als doel wijkbewoners kennis te laten maken met de geschiedenis, de natuur en kunst in de eigen wijk.
Aan het project werkten basisscholen, kunstenaars, natuurgidsen en zoveel mogelijk wijkbewoners en instanties mee.
"Eind januari zijn we gestart", zegt Simone van der Meulen van ZoGemaakt, samen met Stadkamer initiatiefnemer van Alles Stroomt. "In alle basisscholen in de Aa-landen zijn speciale lessen aangeboden waarin het ontdekken van de eigen wijk door middel van erfgoed, kunst en natuur centraal stond."
Info over locaties, openingstijden en activiteiten staan op

www.zogemaakt.com/allesstroomt

Gerreke van den Bosch
Meer berichten