Kids kunnen zich vermaken in het speelkasteel, de natuurspeeltuinen en de kinderboerderij.
Kids kunnen zich vermaken in het speelkasteel, de natuurspeeltuinen en de kinderboerderij. (Foto: )

Genieten van Zeldzaam Mooi Schaapscheerdersfeest

Zwolle - Het eerste Schaapscheerdersfeest van de Blauwvingers zondag 12 mei in Park de Stadshoeve heeft aantrekkelijk programma. De hele dag worden er schapen geschoren, daarnaast zijn er tal van festiviteiten.

De markt heeft ambachtelijke lekkernijen, lokale kunst, streekproducten, oude ambachten van lokale kunstenaars, ontwerpers en creatieve ondernemers, maar ook met andere rariteiten zoals, creatief hergebruik, vintage en retro artikelen. Met meer dan vijfig verschillende deelnemers is er voor ieder wat wils. Van handgemaakte en zelfontworpen illustraties, kunst, woonaccessoires, tot tassen, kleding en nog heel veel meer.
Kinderen kunnen zich vermaken in het speelkasteel, de natuurspeeltuinen en dieren aaien en knuffelen op de kinderboerderij. Als bezoeker strijk je neer op het gezellige grote terras van Bistro de Stadshoeve, na een wandeling langs de markt en door de prachtige belevenistuinen. Bistro de Stadshoeve is het 1e restaurant van Zwolle met een EKO keurmerk. De kaart bestaat uit 80-100% biologische producten.
Kunstenaar Oscar Prinsen zorgt voor de muzikale omlijsting met oude singletjes; jukebox, soul, funk, disco, Franse chansons, jazzy en pop.
Genieten dus!
Bellenblaas kunstenaar Frans van de Kamp geeft tijdens het Schaapscheerdersfeest mega zeepbellen demonstraties voor jong en oud. Juist de niet alledaagse dingen maken deze markt zo bijzonder. De organisatie van de markt is in handen van Zeldzaam Mooi, bestaande uit vijf personen. 

Joop de Haan
Meer berichten