Thomas Onderberg en Sacha Kievit van scouting IJsselgroep
Thomas Onderberg en Sacha Kievit van scouting IJsselgroep (Foto: )

Reünie scouting IJsselgroep

Zwolle - Een dag om herinneringen op te halen, leuke verhalen aan elkaar te vertellen en vooral om te zien hoe goed het gaat met de club. Op zaterdag 11 mei houdt scouting IJsselgroep een reünie voor oud-leden die ooit bij de club hebben gezeten om het succes van de vereniging te vieren. "De oud-leden hebben mede gezorgd voor wat we nu zijn. En alle ervaringen en herinneringen die hun hebben gemaakt zijn toch mooi om weer eens te vertellen."

(door Koen Lipman)

"25 jaar geleden begon scouting IJsselgroep als een plan uit het wittevlekkenplan van Scouting Overijssel. Waar deze groep zou moeten vestigen, wist niemand, waardoor, ze lange tijd meerdere locaties hebben gehad. Totdat het clubhuis aan de IJsselcentraleweg in Zwolle-Zuid 19 jaar geleden om de hoek kwam kijken. Dit is de plek", vertelt Sacha Kievit van de scouting die zelf al zo'n 22 jaar, op en af, bij de scouting zit.

Een succes is het zeker met het huidige clubhuis want de scouting is uitgegroeid tot een enthousiaste vereniging met een gebouw waar zo'n 150 jeugdleden en in totaal over de 200 mensen inclusief alle leiding en andere actieve leden elke week actief zijn.

"In al die jaren is er eigenlijk weinig veranderd. Het is een hele hechte, sociale groep wat altijd blijvend zal zijn. De doelstelling was ook wel dat we een warme, gezellige groep wilden hebben waarin mensen hun thuis kunnen vinden. En ik denk dat dat op dit moment zeker gelukt?is."

Of scouting nog populair is, is voor Sacha geen twijfel. "Het is een van de grootste jeugdorganisaties van Nederland, dus dat het goed loopt is zeker. Het grote verschil met bijvoorbeeld voetbal of hockey, is dat er bij scouting eigenlijk een heel ander gevoel heerst: niet winnen, maar ze willen graag dingen samen doen, samenwerken. En sportiviteit is er zeker."

"Het is gewoon totaal verschillend: elke week is er een nieuw programma qua activiteiten. Je leert jezelf ook echt kennen bij de scouting, vooral als je er al vanaf jongs af aan bij zit. Hier is elke generatie een vriendenclub. De beste vrienden heb ik hier leren?kennen", vertelt Thomas.

Op 11 mei is het tijd voor een reünie voor de oud-leden van scouting IJsselgroep. "Afgelopen jaar is al een feestjaar geweest. We zijn op kamp geweest, alle normale dingen zijn wat uitbundiger gevierd, maar wat zijn we zonder die oud-leden? Die hebben alles opgebouwd hier en hebben meegeholpen met hoe alles nu reilt en zeilt."

"We hebben ook nog mensen van het eerste uur hier rondlopen - de dino's van de groep zeg maar. Hun kennen de oud-leden ook en wat is er leuker dan een reünie om toffe herinneringen en verhalen weer te delen met elkaar?"

Aanmelden voor de reünie kan via reünie@ijsselgroep.org

Koen Lipman
Meer berichten