Foto:

Minister Slob positief over Zwolse samenwerking

ZWOLLE - "Mooi om te zien dat de samenwerking hier van binnenuit komt. Het draait hier niet om het binnenhalen van een subsidie, maar het gaat echt om het belang van het kind." Dat zei minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media) tijdens de bijeenkomst Werkveldraadpleging van de Campus Kind en Educatie in Zwolle.

De minister nam deel aan een rondetafelgesprek over Interprofessioneel werken in de praktijk in de regio Zwolle die werd gehouden in in Hogeschool Viaa. Na de opening gaven zeven deelnemers een pitch over het succes van Interprofessioneel werken in de regio Zwolle. De deelnemers waren afkomstig uit de sectoren kinderopvang, welzijn, educatie, jeugdzorg en jeugdgezondheidszorg. De rode draad was het zoeken naar samenwerkingen binnen verschillende domeinen.

De ontwikkeling naar interprofessioneel werken vraagt om anders geschoold personeel. De Campus Kind en Educatie is daarom in 2016 gestart met de opleiding Pedagogisch Professional Kind en Educatie. Deze tweejarige hbo-opleiding leidt studenten op voor domeinoverstijgende functies binnen onderwijs, kinderopvang, welzijn en jeugdzorg.

"Je kunt pas grensverleggend bezig zijn, als je de praktijk en de opleiding met elkaar verbindt. In de praktijk wordt soms ervaren dat het anders moet. Als opleiding gaan we dat dan, in het belang van het kind, ontwikkelen. De praktijk is dus eigenlijk de broedplaats voor de opleiding", legt Theo Rietkerk, bestuurder bij Landstede Groep, uit.

Meer berichten