Dierenweide 't Spiekertje zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om geiten te verzorgen.
Dierenweide 't Spiekertje zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om geiten te verzorgen. (Foto: )

ZwolleDoet!: van zorgen voor allerlei dieren tot Alzheimercafé

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Rode Kruis zoekt gastvrouw of -heer

Het Rode Kruis zoekt vrijwilligers die het gebouw openen en/of sluiten, de catering wil verzorgen, materiaal klaarzetten en beheren. Sociaal vaardig zijn is de belangrijkste vaardigheid.

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures/gastvrouw-gastheer

Dierenweide 't Spiekertje

Dierenweide 't Spiekertje zoekt vrijwilligers die het leuk vinden om geiten, kippen, schapen, cavia's, konijnen wekelijks of om de week te verzorgen

Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures/dierenverzorger

Inspiratiesessie Gastvrijheid

Dinsdag 21 mei is er een Inspiratiesessie Gastvrijheid met als titel 'Van gast naar ambassadeur'.
Harco Wimmenhove, instructeur Hotelschool en Facilitaire Dienstverlening op Deltion, vertelt daarover. In deze interactieve workshop gaan de deelnemers aan de slag met gastvrijheid van hun vrijwilligersorganisatie. Want hoe gastvrij is die organisatie eigenlijk? Welke factoren zijn van invloed op de beleving, en hoe kun je hierop inspelen? De contactmomenten die de gast heeft staan in deze bijeenkomst centraal.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.zwolledoet.nl/agenda. De bijeenkomst is dinsdag 21 mei van 19.30 tot 21.30 bij ZwolleDoet! aan de Burgemeester Drijbersingel 11.

Alzheimer Café Zwolle

Het Alzheimer Café is een maandelijkse informele bijeenkomst voor mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en andere belangstellenden. Dinsdag 21 mei is het thema 'Ruimte voor verdriet en rouw', met geestelijk verzorger Marry Schuurman van Zonnehuisgroep IJssel-Vecht. Alzheimer Café Zwolle is van 19.30 tot 21.30 uur in Restaurant Urbana aan de Wipstrikkerallee 213. Aanmelden is niet nodig.

Autismecafé

Woensdag 5 juni is er weer Autismecafé, een ontmoetingsplek voor ouders van een kind met autisme, hun familieleden en andere belangstellenden. Dat is vanaf 19.30 uur op schip de Oosterschelde aan de Pannekoekendijk 10. Meer informatie via autismecafezwolle@gmail.com. Aanmelden is niet nodig.

Joop de Haan
Meer berichten