Bevrijdingsfestival Overijssel is op zoek naar vrijwilligers. Ze kunnen zich aanmelden voor verschillende taken. (foto: archief Frans Paalman)
Bevrijdingsfestival Overijssel is op zoek naar vrijwilligers. Ze kunnen zich aanmelden voor verschillende taken. (foto: archief Frans Paalman) (Foto Frans Paalman)

ZwolleDoet!: van contact met lotgenoten tot Bevrijdingsfestival

In Zwolle worden vele activiteiten mogelijk gemaakt door vrijwilligers. ZwolleDoet! presenteert op www.zwolledoet.nl enerzijds het aanbod van vrijwilligers en anderzijds de vacatures van organisaties die vrijwilligers zoeken.

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel is het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland. Samen met ruim 950 vrijwilligers maakt het BFO er ieder jaar weer een geweldig feest van. Wil jij dit jaar zelf een steentje bijdragen aan de vrijheid en de 2019 editie tot een groots succes maken? Bekijk alle vrijwilligersvacature, er zit vast een leuke voor jou tussen. Van vrijwilliger bij de lichtploeg en het bouwteam tot de publieksservice en het decorteam.
Meer informatie via www.zwolledoet.nl/vacatures, trefwoord 'Bevrijdingsfestival'.

Themabijeenkomst

Vrijdag 26 april is er een themabijeenkomst over 'De psychische kwetsbaarheid van een ander, hoe ga je hiermee om?' Zo'n 43 procent van de Nederlandse bevolking krijgt ooit te maken krijgt met psychische kwetsbaarheid. De kans is groot dat je wel iemand kent die een psychische kwetsbaarheid heeft.

Dat kan niet alleen voor degene zelf (erg) lastig zijn, ook voor degenen in zijn of haar omgeving is het niet altijd makkelijk. Het roept best vaak vooroordelen, vragen en soms een gevoel van machteloosheid op. Om onder andere die redenen organiseren ZwolleDoet! in samenwerking met Impluz een themabijeenkomst over 'De psychische kwetsbaarheid van een ander'.
Het zal op 26 april een dynamische ochtend worden waarbij veel ruimte is voor interactie, vragen stellen en je verhaal delen.

Voor meer informatie en aanmelden, kijk op www.zwolledoet.nl/agenda.
De bijeenkomst wordt gehouden bij ZwolleDoet! aan de Burgemeester Drijbersingel 11 en duurt van 10.00 tot 11.30 uur

Lotgenotenbijeenkomst

Maandag 29 april is er een lotgenotenbijeenkomst voor mantelzorgers van mensen met NAH. Veel mantelzorgers van mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel) voelen zich er alleen voor staan. Juist omdat mantelzorgers van mensen met NAH weinig steun ervaren vanuit hun netwerk, kunnen zij baat hebben bij gesprekken met lotgenoten. Met andere mantelzorgers kunnen ze hun ervaringen en zorgen delen.

Aanmelden via www.zwolledoet.nl/agenda. De bijeenkomst wordt gehouden in de Vogellanden aan de Hyacinthstraat 66 en duurt van 19.30 tot 21.30 uur.

Joop de Haan
Meer berichten