Seb met de poster van zijn evenement 'These Go To Eleven'
Seb met de poster van zijn evenement 'These Go To Eleven' (Foto: Koen Lipman)

These Go to Eleven terug in Hedon

Zwolle - De tweede editie van het 'These Go To Eleven'-festival in Hedon staat weer voor de deur. De enorme opkomst voor het rockevenement vorig jaar heeft ervoor gezorgd dat een nieuwe editie niet kon uitblijven. "De eerste editie smaakte naar meer. Er waren veel meer mensen dan verwacht en de line-up is nog beter dan vorig jaar!"

(door Koen Lipman)

Seb Dokman, frontman van de de Nederlandse band Paceshifters, is een van de organisatoren van dit mini-rockfestival in Hedon.

"Ik begeleid in mijn coachingstraject Zwolse rockbands", vertelt hij. "Een keer in de maand op donderdagavond is er dan een gratis avond met drie bands, sommigen uit het hele land, die dan een podium krijgen om zichzelf te laten zien. Dit begon goed te lopen en hier is het idee ontstaan om iets groters in Hedon neer te zetten. Het minifestival 'These Go to Eleven' is hieruit ontstaan. We hebben dezelfde naam gehouden en zaterdag de 20e is de tweede editie alweer!"

"Dit evenement is ontstaan toen ik net bij Hedon kwam werken. Ik wilde de alternatieve muziekscene groter maken in het oosten. De naam komt van een scène uit de fictieve muziekdocumentaire Spinal Tap waarin een versterker normaal tot 10 kan qua geluid maar in deze scene tot 11, wat ook geldt voor de bands die ik boek: net iets harder dan normaal."

Dokman is enthousiast over het minifestival in Hedon maar merkt dat het een genre apart is. "Je hebt heel vaak bands die het heel goed doen in het buitenland maar die niemand hier kent, dat is best raar om te zien. Bijvoorbeeld met Nirvana's 'Smells Like Teen Spirit' gebeurde dit. Het werd een dikke hit en ineens werd het overal gedraaid. Dat hoop je stiekem nu ook mee te maken, dat mensen het genre opnieuw leren ontdekken. Ik vind het heel mooi als bands echt hun ding doen, ook al is het voor een kleiner publiek. Die bands wil ik een podium geven."

Er wordt ook enorm uitgepakt als het gaat om catering. "De foyer heeft een eigen programma en op het balkon is catering te vinden. In de grote zaal en de kleine zaal worden optredens gegeven. Het is niet zomaar een optreden in Hedon, het is echt een mini-indoorfestival."

Tijdens dit festival treden grote namen op waaronder Lonely The Brave waar Seb trots op is dat ze deze hebben bevestigd. "Ik vind het echt een vette band, een echte headliner!"

"Voor de toekomst hoop ik dat we dit evenement vooraf al kunnen uitverkopen. Dat mensen ook langskomen om nieuwe bandjes te ontdekken maar ook dat het genre wat meer op de kaart wordt gebracht door dit evenement. Dat zou een heel mooi toekomstbeeld zijn!"

www.hedon-zwolle.nl

Koen Lipman
Meer berichten