Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt de verbinding gelegd tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek.
Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de jaarlijkse Passion op televisie. Ook in de Oosterkerk wordt de verbinding gelegd tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. (Foto: )

Zwolse 'Passion' op Goede Vrijdag in Oosterkerk

Zwolle - Zwolle heeft een eigen Passion op Goede Vrijdag 19 april in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel. Zanggroep Koorbizniz Oosterwind heeft delen uit het lijdensverhaal gekozen en verbindt die met Nederlandstalige popliederen en teksten. Iedereen is welkom om 19.30 uur in deze bijzondere viering. De toegang is gratis.

Koorbizniz Oosterwind is geïnspireerd door de Passion zoals die door KRO/NCRV en de EO jaarlijks wordt uitgezonden op televisie, dit jaar op Witte Donderdag 18 april.

Ook in de Oosterkerk wordt de verbinding gelegd tussen het lijdensverhaal van Jezus en Nederlandstalige popmuziek. Zo brengt de zanggroep het lijdensverhaal dichtbij de beleving van mensen van nu en bij de actualiteit.

Tijdens de uitvoering worden delen uit het lijdensverhaal voorgelezen. Deze lezingen worden afgewisseld met verbindende teksten.

Al in september begon Koorbizniz Oosterwind met het meerstemmig instuderen van de popmuziek voro deze uitvoering. Het koor wordt tijdens de Passion begeleid door diverse muzikanten.

De muzikale leiding van de Passion in de Oosterkerk is in handen van Geeske Koopman-Ridderbos.

Joop de Haan
Meer berichten