Sponsorevenement MS Motion Zwolle levert 46.500 euro op voor onderzoek naar MS

Zwolle - Ruim driehonderd deelnemers droegen zaterdag hun steentje bij in de strijd tegen MS. Zij deden mee aan MS Motion Zwolle, het hardloop- en wandelevenement van het Nationaal MS Fonds. Samen haalden de deelnemers 46.500 euro op. De donaties komen nog binnen, dus het bedrag loopt nog verder op.

MS Motion is een uitdagend en gezellig sponsorevenement voor jong en oud. Met de opbrengst financiert het Nationaal MS Fonds onderzoek naar de darmflora van mensen met MS. In dit onderzoek bekijken onderzoekers of MS door veranderingen in de darmflora beïnvloed kan worden, waardoor klachten misschien verdwijnen of het verloop van de ziekte verandert. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal mensen met MS blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en elk jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.


Deelnemers konden kiezen voor verschillende afstanden en disciplines: 5 of 10 kilometer wandelen of hardlopen. MS heb je nooit alleen en daarom zetten families, vrienden en collega's die iemand met MS kennen een sportieve prestatie neer. Ook mensen met MS liepen mee en dat leverde soms emotionele momenten op.

"Ik doe mee met MS Motion, omdat ik zelf MS heb en mijn zus Hanneke ook", zegt deelneemster Henrike Banis. "We weten allebei nu drie jaar dat we MS hebben. In 2017 kon ik door een aanval van de ziekte niet meer lopen. Met behulp van therapie probeer ik nog steeds het beste uit mijzelf te halen. En vandaag is het mijn zus en me gelukt om 5 kilometer te wandelen. Een prestatie waar we trots op zijn, maar waarmee we vooral hopen nog meer geld op te halen voor onderzoek naar de ziekte MS."

Om te zorgen dat de sfeer er goed inzat, draaide DJ Maurice tijdens het evenement feestelijke muziek, waren er diverse kinderactiviteiten en was er volop lekkers te krijgen bij de foodtrucks op het start/finish terrein bij AV PEC 1910.

Dit jaar worden er nog vier soortgelijke evenementen georganiseerd: 12 mei in Rotterdam, 23 juni in Almere, 21 juli in Den Bosch en 29 september in Utrecht. Inschrijven kan via www.msmotion.nl.

Joop de Haan
Meer berichten