De woonkamers rond het Assendorperplein zijn tijdens het Minstrel Festival concertzaaltjes.
De woonkamers rond het Assendorperplein zijn tijdens het Minstrel Festival concertzaaltjes. (Foto: )

Minstrel: kleinschalig en verrassend

Zwolle - Na een succesvolle zesde editie keert het Minstrel Festival zaterdag 8 juni 2019 terug naar het Assendorperplein. Met nog meer aandacht voor programma, samenhang en sfeer belooft het weer een gedenkwaardig festivalavond te worden.

De organisatie van het Minstrel Festival bestaat uit Arjan Snoeijer, Patrick Kuiper, Justin Daems, Erik Tichelaar en Janke Versteeg. Het Minstrel festival is een bijzonder festival. De opzet is kleinschalig en verrassend van aard. Het doel is om interessante bandjes en acts te presenteren in een kleine setting: de woonkamers rond het Assendorperplein, een centrale locatie aan het plein en de prachtige Dominicanenkerk.

De kleinschaligheid is een doel op zichzelf. "Wij zijn een tegenhanger van festivals die voor groot-groter-grootst gaan, met gevestigde namen", vindt de organisatie.

Wat volgens Arjan Snoeijer in 2013 begon als "gewoon leuk samen een feest organiseren voor en met de buurt", groeide in de loop van de jaren uit tot een festival waar de gemeenschap in de wijk naar uit kijkt en ruimschoots in participeert.

Buiten de regio is er ook aandacht voor het festival. "Het bereik ligt inmiddels tot ver buiten Zwolle", vertelt Arjan. "We krijgen bijvoorbeeld mails uit letterlijk heel de wereld met artiesten die dolgraag willen spelen op ons festival. We kunnen bij wijze van spreken de komende jaren ons programma vullen."

Het programma is meer in balans dan de voorgaande editie. Er valt daarom veel te ontdekken tijdens het festival met mooie nieuwe namen als Port of Call (met band), Biff Smith (Schotland) en Demi Knight. Net als vorig jaar wordt gestart in de huiskamers. Na de huiskamers is de prachtige Dominicanenkerk aan de beurt met hoofdact ViVii (Zweden).

Zwolse Theaters doet een bijzondere bijdrage door vrijwel alle techniek voor het festival te leveren. "Onze sponsoren en partners zijn essentieel, het is opvallend hoe enthousiast men is over deelname."

Joop de Haan
Meer berichten