Foto: Gerard van der Sluijs

Academiehuis De Grote Kerk heropent deuren naar boekenmarkt, hoogkoor en stiltecentrum

Zwolle - De Grote of St. Michaëlskerk is ondanks de verbouwing vanaf zaterdag 6 april weer toegankelijk voor het publiek. Open zijn de boekenmarkt, het stiltecentrum en het hoogkoor.

De verbouwing, onder leiding van Stichting Academiehuis en Van Hoogevest Architecten, verloopt tot nu toe volgens planning en wordt door HanzeBouw in samenwerking met Breman uitgevoerd. Tijdens het eerste deel zijn er verscheidene opgravingen gedaan, waaronder een grafkelder van familie Windesheim tot Schaap en de oude stadstimmerman Jan Hoonhorst.

De bouwplaats is, om veiligheidsredenen, niet te bezichtigen. Geïnteresseerden worden via de diverse socialmedia-kanalen van Stichting Academiehuis op de hoogte gehouden van de voortgang van de verbouwing.

Naar verwachting is het resultaat van de verbouwing begin juni te aanschouwen. Maar in april en mei is de kerk weer gedeeltelijk toegankelijk. Via het Noorderportaal aan de Grote Markt kan de boekenmarkt weer worden bezocht, het hoogkoor (waar elke zondagmiddag ook vieringen zijn) worden bewonderd en de stilte worden gevierd in de stiltekapel.

Dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur is de Grote of St. Michaëlskerk toegankelijk via de ingang aan de Grote Markt.

Joop de Haan
Meer berichten