De drie beste verhalen  worden gedrukt op een poster opgehangen op het festivalterrein. (foto: archief Frans Paalman)
De drie beste verhalen worden gedrukt op een poster opgehangen op het festivalterrein. (foto: archief Frans Paalman) (Foto: Frans Paalman)

Verhalenwedstrijd voor jonge schrijvers Festival Zwolle Unlimited

Zwolle - Festival Zwolle Unlimited organiseert een verhalenwedstrijd voor jonge enthousiaste schrijvers. Kinderen en jongeren tot en met 14 jaar krijgen de kans om hun talent en fantasie te uiten door een verhaal te schrijven in het thema van dit jaar 'BitterZoet'.

Aan de kinderen de taak het verhaal af te schrijven. De drie beste verhalen worden gedrukt op een poster, opgehangen op het festivalterrein en gepubliceerd op de website van het festival Zwolle Unlimited.

Het begin van het verhaal luidt als volgt: "Ik kan het mij nog Herinneren als de dag van gisteren. Het was mooi en het was lelijk. Het was bitter en zoet tegelijk. Het begon toen....."

Kinderen zijn volledig vrij in het bedenken van een vervolg. Wel zijn er een aantal richtlijnen. Zo mag het verhaal niet langer zijn dan anderhalf A4, ongeveer 750 woorden en mag de deelnemer niet ouder zijn dan 14 jaar. In het verhaal moet het thema 'BitterZoet' duidelijk naar voren komen. Dat wil zeggen dat er een mooie/blije kant aan het verhaal zit, maar tegelijkertijd ook een minder leuke kant. Stuur het verhaal uiterlijk zondag 21 april (eerste paasdag) naar organisatie@zwolleunlimited.nl .

Zwolle Unlimited 2019 verbindt zich aan het nationale jaarthema 'Rembrandt de Gouden Eeuw', maar geeft daar haar eigen draai aan. De helden die wij kennen uit de geschiedenisboeken, de grote overwinningen, onze straatnamen; al die rijkdom en weelde. Al dat zoet had een keerzijde. Een keerzijde die vaak nog onderbelicht is. Zo is het vandaag de dag nog steeds in de wereld. Hoe is de macht verdeeld? Wie zijn de veranderaars? Wie krijgt bitter, wie krijgt zoet?

Zwolle Unlimited programmeert nationale en internationale artiesten. Zij pakken de medaille en bekijken hem van beide kanten. Zij vertellen het verhaal van de wereld, dicht op de huid: bitter en zoet, zoet en bitter.

Zwolle Unlimited wordt weer gehouden in eerste weekeinde van juni, dit jaar op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag en 31 mei, en zaterdag 1 en zondag 2 juni.

Het festival biedt storytelling, straattheater, dans rootsmuziek, literaire boekenmarkt en vinylmarkt.

Vier dagen lang staat de binnenstad van Zwolle in het teken van topvertelthater, spoken word en singer-songwriters, straattheater en rootsmuziek. Zwolle Unlimited laat het publiek een vorm van kunst en cultuur beleven die doorgaans niet in de regio Zwolle wordt aangeboden, gebracht in de intieme, sfeervolle setting van de historische binnenstad van Zwolle. Het festival wil haar publiek bewust maken van de waarde van cultuur in het dagelijks leven en de binnenstad Zwolle van een mooie kant laten zien.

Op de website ie meer informatie te vinden over het festival en de programma-onderdelen

www.zwolleunlimited.nl

Joop de Haan
Meer berichten