De Boekenweek bij Waanders In de Broeren

Zwolle - De Boekenweek viert het boek van 23 tot en met 31 maart. Thema in 2019 is 'De moeder de vrouw'.

Ook dit jaar heeft Waanders een gevarieerd programma waarbij aan iedereen is gedacht: aan de jongsten, muziekliefhebbers, kookgekken en literatuuraanbidders.

Zaterdag 23 maart om 13.00 uur presenteert programmamaker en tv-presentator Kefah Allush zijn thrillerdebuut 'De munt van Judea'. Hij zal daarover vertellen en zijn boek signeren.

Om 14.00 uur start de muzikale ode aan 'de moeder de vrouw' door gelegenheidsduo Peter Plaatsman en Dries Bijlsma. Deze doorgewinterde muzikanten zullen de namen van vrouwen een centrale rol geven.

Woensdag 27 maart om 15.00 uur Illustreert Marijke ten Cate tekeningen uit haar boek 'Slaap kindje slaap' en verzorgd Daniëlla Snijders het muzikale gedeelte uit hetzelfde boek. Ze zal liedjes uit het boek zingen en kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen spelen met eenvoudige instrumenten en kleurrijke materialen.

Vrijdag 29 maart om 15.30 uur is Liesbeth Willemars te gast met haar recent verschenen 'Alpenkookboek'. Liesbeth, bekend van Heel Holland Bakt, schrijft in het boek over al het lekkers dat de bergen te bieden heeft en trakteert in de Boekenweek op hartige strudel.

Om 16.00 uur signeert de auteur van het Boekenweekgeschenk Jan Siebelink zijn boeken. Siebelink brak in 2005 bij het grote publiek door met zijn boek 'Knielen op een bed violen'. Het Boekenweekgeschenk 'Jas van belofte' is een ode aan vriendschap en is het cadeau van de boekhandel bij besteding van 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken.

Op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van belofte kan men op zondag 31 oktober gratis reizen met de trein.

Joop de Haan
Meer berichten