Van links af Albert Oosterveld, Edo Brinksma, Daatje Weegenaar en Hilly van den Hof.
Van links af Albert Oosterveld, Edo Brinksma, Daatje Weegenaar en Hilly van den Hof. (Foto: Eva Posthuma)

Jarig De Gasthuizen maakt dromen waar met 10.000 euro

Zwolle - Zwollenaren met een verrassend idee voor Zwolse senioren maken op 1 mei kans op 10.000 euro om dat idee uit te voeren. Omdat De Gasthuizen zijn tienjarig jubileum viert, looft het bestuur eenmalig 10.000 euro uit. "Daarmee kun je dromen waarmaken", zegt Albert Oosterveld, voorzitter van De Gasthuizen.

Het Zwolse fonds De Gasthuizen bestaat in 2019 tien jaar. Maar liefst 340 initiatieven voor senioren kregen in de periode 2009 - 2019 een financiële bijdrage van dit Zwolse fonds.

De meeste toekenningen van De Gasthuizen bedragen een paar honderd of soms een paar duizend euro. In het jubileumjaar 2019 pakt De Gasthuizen extra uit. Wie iets goeds doet voor Zwolse senioren, maakt in mei van dit jaar kans op de zogenoemde 'Jubileumjubel', maar liefst 10.000 euro bestedingsruimte.

Het bestuur van De Gasthuizen reikt dit grote bedrag uit bij wijze van hoge uitzondering. 'Het is feest dit jaar en wie jarig is trakteert. Met dit bedrag kun je dromen in vervulling laten gaan. Ons doel? Zwolse senioren laten jubelen', zegt voorzitter Albert Oosterveld van De Gasthuizen.

'We hopen dat de Jubileumjubel van 10.000 euro de creativiteit van mensen die iets organiseren voor Zwolse senioren stimuleert', zegt Oosterveld. 'Speeddaten voor 55-plussers, wadlopen voor ouderen, een rockband voor mensen op leeftijd of koe-knuffelen in een woonzorgcentrum - de meest bijzondere ideeën zijn welkom.'

Door de jaren heen zijn er al meer bijzondere ideeën gerealiseerd. Van een uitstapje om Turkse senioren kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur tot een bijeenkomst over 'de zilveren economie', waarin senioren de hoofdrol spelen. De aanvragen kwamen uit allerlei hoeken. Van Hospice Zwolle tot en met een stichting die historische muurreclames in het stadscentrum in stand houdt.

Kijk op www.degasthuizen.nl hoe uw initiatief kans maakt op de 'Jubileumjubel', oftewel 10.000 euro bestedingsruimte.

Joop de Haan
Meer berichten