Nieuw kamervrouwenkoor Hera zingt in Plantagekerk

Zwolle - In de Plantagekerk aan de Ter Pelkwijkstraat zijn zaterdag 23 maart twee concerten van een nieuw Zwols koor:Hera.

Onder leiding van Raghna Wissink zingen twaalf zangeressen een prachtig programma onder de titel 'Fear thou not'. De concerten beginnen om 16.00 uur en om 19.30 uur.

Raghna Wissink, dirigente van de Zwolse koren Musica Vocalis en Anthem, heeft zich tijdens haar masterstudie aan het ArtEZ conservatorium gespecialiseerd in vrouwenkoren. "Ik ben opgegroeid in een omgeving met goede vrouwenkoren en dat specifieke geluid is in mijn bloed gekropen", vertelt ze. "De leergierige houding, het interessante repertoire en de kwetsbare zuiverheid trekken me ontzettend aan en ik besefte dat het tijd werd om Zwolle, de zangeressen en mezelf zo'n club cadeau te doen."

Het eerste publieke optreden van het kamerkoor is dus in de Plantagekerk, middenin de vastentijd, de periode voor Pasen. Het programma bevat ingetogen muziek, maar ook een uitbundig Laudate en eindigt met de lyrische en tegelijk energieke mis van de Franse componist André Caplet.

Naast de mis van Caplet wordt er muziek gezongen van Hildegard Von Bingen, Ola Gjeilo, Peteris Vasks, Karin Rehnqvist, Mårten Jansson en Rudi Tas.

De entree voor de start van vrouwenkamerkoor Hera is 10 euro.

Joop de Haan
Meer berichten