Foto:

Lekker zingen met het Pubkoor in Public

Zwolle - De twee eerdere edities van het PubKoor in café Zuijdt waren zeer succesvol. De opkomst was zelfs zo groot dat er nauwelijks meer mensen bij konden. Een logische vervolgstap dus om rond te kijken naar een locatie die iets meer ruimte kon bieden maar wel dezelfde gezellige sfeer en Pub-uitstraling heeft.

"De geschikte locatie was snel gevonden", vertelt Marinka van Zwieten, initiatiefneemster van het Zwolse PubKoor. "Ik vertelde over het PubKoor aan Eduard Veldman van Grandcafé Public en liet de youtube-filmpjes zien van de vorige keren. Hij was direct enthousiast."

Public aan de Blijmarkt, naast schouwburg Odeon, is normaliter alleen overdag geopend maar af en toe hebben ze speciale evenementen op de avonden. "Voor het PubKoor is het een ideale ruimte. Er kunnen nu meer mensen in, en de bezoekers hebben goed zicht op de zangeressen (Marinka, Heleen en Sonja) die hun de liedjes gaan aanleren."

Want dat is het simpele idee achter het PubKoor: Met een biertje, wijntje of kopje thee in de hand onder leiding, twee bekende popliedjes driestemmig aanleren. In een half uur de stemmen instuderen en dan samen voor het echie voor een youtube-filmpje. En dat het aanslaat blijkt wel uit de vele enthousiaste reacties die bezoekers op eerdere edities gaven. "Mensen die vorige keer geweest zijn vroegen al wanneer het volgende PubKoor zou zijn, zodat ze ook hun vrienden konden meevragen."

Samen zingen vinden veel mensen leuk, maar niet iedereen wil wekelijks naar een vaste koorrepetitie-avond.

Het PubKoor Zwolle biedt op donderdag 28 maart de mogelijkheid om lekker vrijblijvend, met vrienden in de kroeg, samen liedjes in te studeren. Iedereen die van gezelligheid én lekker zingen houdt, kan meedoen, je hoeft geen koorervaring te hebben. En het meezingen met het Pubkoor is voor jong en oud.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden