The Young Ones speelt allerlaatste voorstelling in Zwolle

Zwolle - The Young Ones speelt zaterdag 23 maart om 20.00 uur en zondag 24 maart om 15.00 uur haar allerlaatste voorstelling Troost.

Deze 'Young Ones Master' voorstelling, die een week voor het definitieve sluiten van The Young Ones haar première beleeft in de theaterloods aan de Grote Voort, is de 98e en laatste productie die onder de vlag van The Young Ones wordt gemaakt in Zwolle. Na tien jaren van theater maken, sluit The Young Ones op 1 april 2019 definitief haar deuren en laat ze haar gedachtegoed na aan de nieuwe generatie theatermakers.

Kaarten voor Troost zijn te koop via www.theateryoungones.nl

Zoals The Young Ones het zelf zeggen: "In Troost kijken The young Ones nog één keer om, en nog één keer vooruit. In Troost nemen we nog eenmaal de wapens ter hand, staan we nog eenmaal op, gaan we nog eenmaal de straten op om ons te roeren over alles wat ons beroert en ontroert. Zijn we nog eenmaal radicaal  en spijbelen nog eenmaal voor het klimaat. In Troost spreken we ons nog eenmaal uit. Recht uit het hart, zonder meel in de mond. In Troost rukken we ons los van narcisme, van bezig zijn met ons eigen leventje. In Troost moedigen wij onszelf aan om op zoek te gaan naar bronnen die ons innerlijk voeden. Wat raakt ons, wat inspireert ons, waar trekken we ons aan op? Troost komt in allerlei gedaanten: in muziek, poëzie, literatuur, kunst, religie, liefde…… Zolang het de innerlijke dialoog maar op gang brengt. Alleen op die manier kunnen we onze eigen angsten en onzekerheden aanschouwen en de wereld rechtstreeks in de bek kijken."

Regie: Jeroen Kriek  en Peer van den Berg 

Joop de Haan
Meer berichten